Ідеальна вечеря для серпневої спеки: готуємо легкий салат з тунцем та авокадо
Ідеальна вечеря для серпневої спеки: готуємо легкий салат з тунцем та авокадо

Ідеальна вечеря для серпневої спеки: готуємо легкий салат з тунцем та авокадо

На спекотний серпневий вечір ідеально підійде вечеря, яка не перевантажує організм, але при цьому є смачною і поживною.Gazeta.ua пропонує рецепт легкого салату, який містить білок, свіжі овочі та корисні жири.Цей салат - справжня знахідка для літа. Він не вимагає тривалого приготування на плиті, тому ви не будете додатково нагрівати кухню. У ньому поєднуються білок (тунець, нут), корисні жири (авокадо, оливкова олія) та багато вітамінів зі свіжих овочів.Листя салату (наприклад, мікс салатів, рукола або латук) - 1 пучокТунець консервований у власному соку - 1 банка (185 г)Авокадо - 1 шт. (стигле)Помідори чері - 10-12 шт.Огірок - 1 шт.Нут консервований - 1/2 банки (200 г, промитий)Червона цибуля - 1/4 шт.Свіжа зелень (петрушка або кріп) - невеликий пучокДля заправки:Оливкова олія - 3 ст. л.Сік лимона - 1 ст. л.Діжонська гірчиця - 1 ч. л.Сіль, чорний перець - за смакомПідготуйте овочі: листя салату помийте і порвіть руками. Помідори чері розріжте навпіл, огірок - кубиками, червону цибулю - тонкими півкільцями.Підготуйте інші інгредієнти: авокадо почистьте, видаліть кісточку і наріжте кубиками. З банки з тунцем злийте рідину, а самого тунця злегка розімніть виделкою. Нут промийте під проточною водою.Зробіть заправку: в невеликій мисці змішайте оливкову олію, лимонний сік, гірчицю, сіль і перець. Добре збийте вінчиком, щоб соус став однорідним.Зберіть салат: у великій мисці змішайте всі підготовлені овочі, тунець, нут та авокадо.Заправте і подавайте: полийте салат приготованою заправкою і обережно перемішайте. Прикрасьте дрібно посіченою зеленню. Подавайте одразу ж, поки салат свіжий і хрусткий.Ця вечеря не тільки освіжить, але й подарує відчуття ситості без важкості в шлунку.

Джерело матеріала
loader
loader