/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F2a19d0f517376839e09e48ef2f070ed2.png)
Ніколи її не купуйте. Яка небезпечна риба є на прилавках
Можна отримати сильне отруєння і не лише
У літній сезон особливу увагу слід приділяти покупці не тільки молочних продуктів, а й риби. Адже певний товар може нести велику небезпеку.
"Телеграф" розповість, яку рибу і чому не слід купувати. Зауважимо, що будь-яка риба, яка продається, повинна мати сертифікат якості.
Яку рибу не можна купувати
Не слід купувати будь-які види риб на стихійних ринках чи не у сертифікованих продавців. Адже є великий ризик підчепити ботулізм. Також не треба купувати пангасіус та тілапію через умови вирощування, адже досить часто рибу утримують у забруднених водоймах.
Найкращим варіантом для покупки буде свіжа риба, яка ще має ознаки життя, однак наразі її досить проблематично купити. Можна купувати і заморожену рибу, але звертайте увагу на строк придатності. Продукти сумнівної якості, з пошкодженою упаковкою не купуйте.
Яка риба небезпечна:
- В'ялена та сушена риба зі стихійних ринків, де немає контролю якості. Такий продукт може містити в собі ботулотоксин.
- Великі глибоководні риби, які довго живуть і можуть накопичувати у собі токсичні речовини, до прикладу, ртуть. Йдеться про тунця, палтуса та камбалу тощо.
- Пангасіус та тілапія. Досить часто цих риб вирощуються з використанням антибіотиків та пестицидів. До того ж ці риби розводяться в річці Меконг у В'єтнамі, яка вважається найзабрудненішою на планеті.
- Риба з невідомих водойм. Слід купувати рибу виключно з джерел, де є контроль якості води.
- Рибні консерви з олією чи томатом. Краще надавати перевагу консервам у власному соку.

