Знаменита страва козаків: як приготувати ту саму давню коцюрбу
Знаменита страва козаків: як приготувати ту саму давню коцюрбу

Знаменита страва козаків: як приготувати ту саму давню коцюрбу

Як і всі козацькі страви, коцюрба смачна, уже ситна й легка у приготуванні. У наших воїнів було вдосталь справ, тож вони творили шедеври без зайвої мороки, розповідає 24 Канал з посиланням на портал Shuba.

Як приготувати козацьку коцюрбу?

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 800 грамів картоплі;
– пів моркви;
– 1,5 цибулі;
– 2 столові ложки вершкового масла;
– 200 грамів свинячої підчеревини;
– сіль та перець до смаку;
– 1 столова ложка сметани;
– 250 грамів борошна;
– пів чайної ложки соди;
– зелена цибуля для подачі.

Приготування:

  1. Картоплю чистимо і нарізаємо шматочками, моркву натираємо, цибулю нарізаємо. Варимо овочі в добре підсоленій воді. Додаємо вершкове масло, щоб картопля була розсипчастою. Потім зливаємо воду в окрему ємність – бульйон нам ще буде потрібен.
  2. Підчеревину і половину цибулини нарізаємо. Не дуже тонко, щоб мʼясо не перетворилося на прозорі шкварки.
  3. До бульйону додаємо соду та сметану. Поступово додаємо борошно. Відщипуємо його на шматки і варимо галушки у солоній воді.
  4. Обсмажуємо мʼясо з цибулею.
  5. Викладаємо страву: спочатку картопля, потім галушки, зверху – мʼясо з цибулею.
  6. Наостанок можна посипати страву зеленою цибулею.

Смачного!

Вони кращі ніж у фастфудах: готуємо апетитні крильця з Ярославським.

Джерело матеріала
loader
loader