Цей напій був усюди, але зараз його не знайдеш. Що може нагадати смак дитинства
Цей напій був усюди, але зараз його не знайдеш. Що може нагадати смак дитинства

Цей напій був усюди, але зараз його не знайдеш. Що може нагадати смак дитинства

Хоча є ті, що досі готують його вдома

Для багатьох кисіль — не просто напій, а справжнє нагадування про дитинство. Його густий, тягучий смак, яскравий колір та ледь вловимий аромат ягід чи фруктів і сьогодні викликає ностальгію — про бабусину кухню, про дитсадок чи шкільні обіди, де його подавали у стаканах разом із печивом.

Традиційно кисіль готували на основі ягідного відвару — з вишні, смородини, малини або навіть яблук. Додавали цукор, а потім — головний інгредієнт: крохмаль, який робив напій густим, майже десертним, нагадує "Телеграф".

Водночас консистенція киселю залежала від кількості крохмалю — від легкої, питної до майже желейної, яку їли ложкою.

Кисіль

Не всі діти були в захваті від цього напою. Дехто не любив його за слизьку текстуру або надто солодкий смак. Але для інших — кисіль став уособленням домашнього тепла, спокою і турботи, символом того часу, коли життя було простішим.

Сьогодні кисіль уже не такий популярний, як колись в СРСР, проте він залишається важливою частиною кулінарної й культурної пам’яті. У багатьох родинах його продовжують готувати. Крім того, якщо хочеться згадати смак дитинства, але часу на готування немає, то можна купити вже готову пачку кисілю з будь-яким смаком і просто додати воду.

Кисіль

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що є ще одна страва, яка моженагадати вам смак дитинства. Її зазвичай готували на сніданок.

Джерело матеріала
loader
loader