Як зберігати м'яту, аби вона не втратила смаку та корисних властивостей
Як зберігати м'яту, аби вона не втратила смаку та корисних властивостей

Як зберігати м'яту, аби вона не втратила смаку та корисних властивостей

Свіжа м’ята прикрасить лимонад, салат і навіть випічку. Але тримається вона недовго — вже за кілька днів може зів’яти.

Щоб цього не сталося, варто знати кілька простих способів зберігання, які збережуть аромат і смак на тижні, а не дні, пише Real Simple.

М’ята дуже ніжна і не любить надлишкову вологу, сухе повітря чи перепади температур. Якщо ви принесете її з ринку, покладете у поліетиленовий пакет і забудете в холодильнику — через день залишаться тільки тіні колишньої свіжості.

Холодильник, продукти. Фото: скрін youtube

Як обрати хорошу м’яту? Шукайте яскраво-зелене листя без плям і гнилі, з сильним запахом навіть крізь упаковку. Стебла мають бути пружними, не млявими.

Зберігати м’яту можна трьома способами. Перший — на столі — обріжте стебла і поставте пучок у воду, як квіти. Тримайте в тіні та міняйте воду щодня. Так вона протримається до 5 днів.

Другий — у холодильнику. Варіант 1 — поставте м’яту у склянку з водою, зверху накрийте пакетом і залиште на полиці холодильника. Варіант 2 — загорніть у вологий паперовий рушник і покладіть у поліетиленовий пакет. Не закривайте щільно. Це подовжить свіжість до 7 днів.

Хочете зберегти м’яту надовго? Заморозьте її. Можна дрібно порізати, покласти у форми для льоду, залити водою й відправити у морозилку. Або ж заморозити листя сухим, розклавши на тарілці.

Фольга в морозилці, скріншот: YouTube

Кубики м’яти стануть у пригоді для лимонадів, супів і смузі. А сухе листя — для чаю, маринадів і випічки.

Не мийте м’яту про запас, не тримайте в герметичних контейнерах, уникайте сонця. Тоді вона довго радуватиме ароматом літа.

Раніше ми повідомляли, примхлива морква: де вона найкраще зберігається та довго не псується?

Ці продукти краще їсти сирими: так вони зберігають максимум користі - детальніше на Знай.ua.

Джерело матеріала