/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F0927cf3a3098f43070e21d7c1b730113.jpg)
Не сало і не олія: на чому смажать яйця досвідчені господині — секрети ідеального сніданку
На чому найкраще смажити яйця / © Unsplash
На чому смажити яйця, щоб вони були смачними, ароматними і зберегли свою максимальну користь після приготування.
На чому смажити яйця, щоб були не лише смачними, а й надзвичайно корисними
-
Вершкове масло. Смаження яєць на вершковому маслі надає страві м’якого насиченого смаку. Найкраще підходить для омлетів чи яєчні з ніжною текстурою. Важливо не перегрівати сковорідку, бо масло швидко горить, тому використовуйте середній вогонь.
-
Топлене масло гхі. Це очищене вершкове масло без домішок. Воно не горить навіть за високих температур, а отже, ідеально підходить для смаження яєць. Також гхі містить антиоксиданти, вітаміни A, D, E, K та сприяє кращому засвоєнню їжі.
-
Оливкова олія першого віджиму. Хоч оливкову олію частіше використовують для заправок, перший холодний віджим чудово підходить і для легкого смаження. Вона надає яйцям легкого горіхового присмаку і зберігає користь завдяки низькому вмісту насичених жирів.
-
Кокосова олія. Це ідеальний варіант для експериментаторів. Кокосова олія додає легкого солодкуватого аромату, який гармонійно поєднується з яйцями. Окрім того, вона термостійка та корисна для серцево-судинної системи.
-
Сухе смаження на антипригарній сковорідці. Якщо ви стежите за фігурою, спробуйте смажити яйця без додавання будь-якого жиру. Якісна антипригарна сковорідка дозволяє приготувати яєчню без олії, головне, не перегрівати посуд і не перевертати яйце одразу, треба почекати, поки воно схопиться.
Варто пам’ятати, що сіль та спеції треба додавати наприкінці приготування, інакше яйця будуть гумовими.

