/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F8de8bd49bcbfb4bf88015e1d15fea932.jpg)
Шулики з маком і медом: готуємо традиційні солодощі наших предків
6 серпня Медового Спаса, тому 24 Канал з посиланням на Vogue пропонуємо приготувати українські шулики – коржики з тіста, які замочують у соусі з маку та меду. Це такий собі оригінальний десерт.
Як приготувати шулики з маком та медом?
- Час: 1 година 30 хвилин
- Порції: 4
Інгредієнти для коржів:
– 250 грамів білого борошна;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– дрібка солі;
– 1 столова ложка меду;
– 150 мілілітрів води кімнатної температури.
Для заливки:
– 70 – 100 грамів маку + окріп, щоб його запарити;
– 2 – 3 столові ложки рідкого меду;
– 150 – 200 мілілітрів води для розведення маси.
⠀
Приготування:
- Для коржів у миску насипте борошно, додайте розпушувач та дрібку солі, перемішайте.
- В окремій місткості змішайте воду та мед, вилийте у тісто, починайте перемішувати ложкою, потім місіть рукою, щоб вийшло пружне тісто, яке не липне до рук. Готове тісто залиште в мисці, накривши плівкою чи рушником, нехай постоїть хвилин 20 – 30.
- Розігрійте духовку до 170 градусів. Тісто розкачайте у пласт завтовшки приблизно 5 – 7 міліметрів. На поверхні гострим ножем зробіть решітку – це розмітка, щоб потім було легше ламати коржі на однакові шматочки (квадратики або ромбики).
- Перекладіть папір з пластом тіста на деко, ставте деко в духовку, печіть приблизно 15 – 20 хвилин, щоб корж підсушився і став злегка рум'яним. Дістаньте з духовки, дайте повністю охолонути.
- Тим часом перейдіть до маку. Висипте його в глибоку місткість, залийте окропом, накрийте. Дайте постояти 30 хвилин. Потім злийте воду і перекладіть мак у блендер. Почніть перемелювати, поки маса не почне білішати.
- Поступово додайте воду і продовжуйте перемелювати, доведіть масу до консистенції рідкої каші. Додайте мед, перемішайте, доведіть до смаку.
- Охолоджений корж поламайте на невеликі шматочки. Складіть шматочки у глибоку тарілку або у горщик. Залийте маково-медовою масою.
- Далі найтяжче – чекайте, поки коржі настояться і розмокнуть. Перед подачею можете додатково полити рідким медом.
Смачного!
Теж приготуйте: ароматнібулочки з маком, що тануть в роті.

