/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fd3e08a852bf57c72493f13029bbef125.jpg)
Страва, що вражає: рецепт козацької тетері – це мусить спробувати кожен українець
Тетеря – це стародавня українська страва з пшона, рецепт якої передавали з покоління в покоління. Додаємо кілька простих інгредієнтів – і на вашому столі апетитна й ситна вечеря на всю сімʼю, розповідає 24 Канал з посилання на портал Etnocook.
Як приготувати козацьку тетерю?
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 1 склянка пшона;
– 1 склянка гречаного борошна;
– 50 мілілітрів олії;
– 4 склянки води;
– зелень, сіль до смаку.
Приготування:
- Промийте пшоно під проточною водою
- Перекладіть у горщик, залийте двома склянками води, накрийте кришкою й варіть на повільному вогні приблизно 25 хвилин після закипання.
- Окремо розведіть гречане борошно у двох склянках води до консистенції рідкого тіста, як на млинці.
- Коли пшоно буде готове – вливаємо до нього гречане тісто, перемішуємо, накриваємо кришкою та варимо ще 15 хвилин.
- Тепер заправляємо тетерю олією та подаємо до столу. Вона чудово смакує з мʼясом та свіжими овочами.
Смачного!
Смак та користь точно збережуться: як заморозити зелень на зиму.

