Ідеальний сніданок чи перекус: як приготувати печені яблука з вівсянкою та горішками
Ідеальний сніданок чи перекус: як приготувати печені яблука з вівсянкою та горішками

Ідеальний сніданок чи перекус: як приготувати печені яблука з вівсянкою та горішками

Смачний низькокалорійний десерт

Яблуко — це не просто популярний фрукт, а справжня кулінарна зірка. Його додають до салатів, печуть у пирогах, варять з нього джеми, сушать на зиму та навіть готують класичний тертий пиріг з яблуками.

Але сьогодні ми пропонуємо дещо простіше, корисніше та не менш смачне — печені яблука з вівсянкою та горішками. Це ідеальний варіант для сніданку, перекусу або легкого десерту, який дарує затишок осіннього вечора і аромат домашньої випічки без зайвих клопотів. Рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "nata.cooking".

Як приготувати печені яблука з вівсянкою та горішками

Інгредієнти:

  • яблука – 4–5 шт.;
  • вівсянка – 4 ст. л.;
  • горішки – 2 ст. л.;
  • сухофрукти – 2 ст. л.;
  • цукор – 1–2 ч. л.;
  • кориця – ½ ч. л.;
  • вершкове масло – 20 г;
  • мед – за смаком;

Спосіб приготування:

  1. Вимити яблука та акуратно видалити серединку, залишивши дно цілим.
  2. Підготувати начинку: змішати вівсянку, подрібнені горішки, сухофрукти, цукор і корицю.
  3. Додати до начинки шматочок вершкового масла та мед — перемішати до однорідності.
  4. Начинити яблука підготовленою сумішшю.
  5. Викласти яблука у форму для запікання, за бажанням долити трохи води на дно.
  6. Запікати при температурі 180°C приблизно 30–40 хвилин до м’якості.
Джерело матеріала
loader
loader