/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F2b9e8069de0ff0b88c0562936859087c.jpg)
Хрусткі мариновані огірки пікулі для сендвічів, бургерів чи піци: рецепт
Огірки. / © www.freepik.com/free-photo
Мариновані огірки по-американськи або більш відомі - як у бургерах у Макдональдсі - пікулі. Вони стануть не лише ідеальним доповненням до сендвічів, бургерів чи піци, приготованих вдома, а й будуть смакувати як повноцінна страва.
ТСН.ua підготував рецепт маринованих огірків “Пікулі” від шеф-кухаря Євгена Клопотенка.
Інгредієнти для консервації
-
1,2 кг огірків
-
2 цибулини
-
2 ст. л. солі
Інгредієнти для маринаду
-
100 мл столового оцту 9%
-
2 ст л гірчиці в зернах
-
1 ч л куркуми
-
3 лаврових листки
-
200 г цукру
Приготування
-
Перш за все помийте та підготуйте всі овочі для приготування. Огірки наріжте кружальцями, товщина яких 2-4 мм. Цибулю - тоненькими півкільцями.
-
Огірки та цибулю засипте сіллю, перемішайте та залиште, аби овочі постояли 1,5-2 год.
-
Готуємо маринад: у сотейнику змішайте 100 мілілітрів оцту, цукор, гірчицю у зернах, куркуму, лаврові листки. Доведіть суміш до кипіння.
-
У киплячий маринад додайте огірки з цибулею. Тушкуйте інгредієнти приблизно 5 хв, потім зніміть сотейник з вогню.
-
Розкладіть огірки з маринадом по стерилізованих банках та закрийте стерилізованими кришками.
