Твій ідеальний український кавун: де вирощують та як обрати найсмачніший
Твій ідеальний український кавун: де вирощують та як обрати найсмачніший

Твій ідеальний український кавун: де вирощують та як обрати найсмачніший

Настав серпень — сезон кавунів в Україні. Після тимчасової окупації Херсонщини, яка раніше була головним регіоном вирощування, мапа кавунових полів суттєво змінилася.

Сьогодні більша частина врожаю надходить із південних областей — Одеської, Миколаївської, Запорізької . Також кавуни успішно ростуть у Полтавській, Дніпропетровській та інших регіонах, де клімат сприяє гарному визріванню.

Кавун, зображення з вільних джерел

Як вибрати стиглий і солодкий кавун?

Існує кілька ознак, якими можна визначити зрілість плода. Один із найнадійніших способів — легенько постукати по шкірці: стиглий кавун видає глухий звук . Також варто звернути увагу на сухий хвостик та яскраво-жовту пляму на боці – вона утворюється у місці зіткнення із землею. Чим насиченіший колір — тим довше кавун дозрівав на грядці.

Іноді на шкірці можна помітити тонкі павутинки - вони говорять про високий вміст цукру та солодощі ягоди. Крім того, в народі кавуни ділять на "хлопчиків" та "дівчат" - за формою та кількістю насіння. "Хлопчики" мають довгасту форму і маленьку пляму в місці зростання квітки, а "дівчата" - кругліші і пляма на місці колишньої квітки побільше. Наукового підтвердження цієї теорії немає, але багато хто, як і раніше, орієнтуються на такі особливості при виборі.

Кавуни, супермаркет, фото: Знай.ua

Де купувати кавуни безпечно

Щоб уникнути неприємностей, купувати кавуни краще у перевірених місцях — на ринках, офіційних продавців чи магазинів, де є документи на продукцію. Це особливо важливо у спекотний сезон, коли кавуни можуть швидко зіпсуватись при неправильному зберіганні.

Джерело матеріала
loader
loader