Зберігали малину в холодильнику, а отримали компот: що ви робите не так із ягодами
Зберігали малину в холодильнику, а отримали компот: що ви робите не так із ягодами

Зберігали малину в холодильнику, а отримали компот: що ви робите не так із ягодами

Малина — ніжна ягода, яка псується за добу, якщо нею неправильно користуватись.

Але є прості поради, як зберегти її надовго і без втрати користі, пише Real Simple.

У холодильнику свіжа малина тримається до 2–3 днів, у морозилці — до 18 місяців. Та щоб це спрацювало, головне правило — ніколи не мийте ягоди одразу після покупки. Волога запускає процес гниття. Мийте тільки перед вживанням.

Малина, фото: скріншот з відео

Щойно принесете малину додому — розкладіть її на паперовому рушнику. Видаліть м’які, зіпсовані чи запліснявілі плоди. Якщо ягода трохи волога — обережно промокніть. Зберігайте у пластиковій чи керамічній ємності з вентиляцією. Не використовуйте герметичні контейнери. У холодильнику ставте ближче до дверцят — не на задню стінку, бо там малина перемерзає.

Аби зберегти малину надовго — заморожуйте. Спочатку відіберіть хороші ягоди. Потім промийте у ситі під прохолодною водою, викладіть на рушник в один шар, просушіть 10–15 хв. Далі розкладіть на деко, застелене пергаментом, і заморожуйте 2–4 години, щоб ягоди не злиплися. Потім пересипте в контейнер або пакет із застібкою і підпишіть дату.

Ціни на малину. Фото: скрін youtube

Розморожувати краще в холодильнику на ніч або при кімнатній температурі — за 1–2 години. У мікрохвильовці малина втратить форму і смак.

Використовувати її можна всюди — у смузі, млинцях, сирниках, йогуртах, випічці чи просто як топінг до каші. Якщо зберігати правильно, ця ягода тішитиме вас не лише влітку, а й цілий рік.

Раніше ми повідомляли, як зберігати м'яту, аби вона не втратила смаку та корисних властивостей?

В шафі чи в холодильнику: де правильно зберігати кетчуп, аби не зіпсувався - детальніше на Знай.ua.

Джерело матеріала
loader
loader