/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F9d4b81b48cfdf33c3aaae46c99b788b6.jpg)
Готували і на свята, і на обід: начинка якої забутої страви змінилась
Не всім подобалась начинка
У радянські часи було багато популярних страв, яких наразі рідко де зустрінеш, як от оладки зі зеленою цибулею. Одним з таких був пиріжок, який готували на святкові й повсякденні столи.
Цей відкритий пиріжок розтягай, який був із ніжного тіста та начинки зазвичай з риби, ліверу, печінки та інших субпродуктів. Особливість розтягаю — відкрита середина, де було видно ароматну начинку, нагадує "Телеграф".
Попри популярність, не всім подобався смак ліверного чи рибного розтягаю через його специфічний аромат і текстуру. Утім, для багатьох радянських сімей це був один з улюблених кулінарних символів, який нагадував про домашній затишок і святкову атмосферу.
Сьогодні розтягай саме з рибою чи лівером нечасто зустрічається у меню сучасних кафе, але "відкриті" пиріжки можна побачити з рисом, яйцем, зеленню, грибами та твердим сиром тощо.
Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, який кислий "шедевр" радянської кухні наразі рідко готують. Ця страва нагадує борщ, але в рецепті немає свіжої капусти.

