Ось це справді по-українськи: рецепт бурякового квасу, який незаслужено забутий
Ось це справді по-українськи: рецепт бурякового квасу, який незаслужено забутий

Ось це справді по-українськи: рецепт бурякового квасу, який незаслужено забутий

Приготування бурякового квасу – простий процес, але слід запастися терпінням, поки бурячки перебродять. Старовинним рецептом квасу з буряка ділиться 24 Канал з посиланням на YouTube-канал "НАШІ БЕСАГИ – їжа та рецепти".

Як зробити квас з буряка?

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 3 літрові банки

Інгредієнти:
– 2 літри води;
– 4 середніх буряки.

Як приготувати буряковий квас: дивіться відео

Приготування:

  1. Спочатку коренеплоди ретельно вимийте та обережно очистьте, відрізавши корінь буряка.
  2. Очищені коренеплоди ще раз промийте під проточною водою, розріжте навпіл, а потім на скибки завтовшки 1,5 сантиметра.
  3. Нарізані буряки покладіть в стерильні банки так, щоб залишилось місце для бродіння, заповнивши посуд на 3/4. Залийте чистою холодною питною або бутельованою водою так, щоб рідина повністю покрила коренеплоди.
  4. Після цього банку накрийте марлею, щоб всередину не потрапляв пил. Накривати кришкою не потрібно – для квашення потрібне повітря.
  5. Тепер поставте в темне тепле місце для бродіння, де температура сягає 15 – 20 градусів. За декілька днів буде чітко видно ознаки бродіння – утворення великої кількості бульбашок.
  6. Коли на поверхні рідини утвориться схожа на плісняву плівка – квас майже готовий. Плівку потрібно зняти й зачекати до закінчення процесу бродіння.

Готово!

До квасу ідеальним доповненням стане ніжний баскський чизкейк. Це десерт, який здатен підкорити навіть тих, хто не дуже полюбляє солоденьке.

Джерело матеріала
loader
loader