Маріупольські чебуреки: готуємо ситний перекус, який пахне дитинством
Маріупольські чебуреки: готуємо ситний перекус, який пахне дитинством

Маріупольські чебуреки: готуємо ситний перекус, який пахне дитинством

У кожного є та сама страва, яка пахне дитинством.У телеведучого Олексія Дурнєва - це мамині чебуреки."Побачив рецепт одного дня у його сторіз та дуже захотілось приготувати їх разом. Ділимось рецептом, зберігайте обов'язково", - пише на своїй сторінці ведучий кулінарного шоу Ектор Хіменес-Браво.Маріупольські чебуреки - це ідеальне поєднання тонкого хрусткого тіста та соковитої начинки, від якого неможливо відмовитися.Простий рецепт допоможе приготувати цю культову страву вдома та насолодитися справжнім смаком південного узбережжя.Тісто (на 7-10+ чебуреків):Борошно - 500 г (приблизно 3 склянки по 250 мл);Окріп - 1 склянка (90-100°C);Сіль - 0,7 ч. л;Рафінована олія - 5 ст. л;Горілка - 1 ст. л. Фарш:Змішаний фарш (свинина + яловичина) - 500 г;Цибулина (велика) - 1 шт;Сіль, чорний перець, коріандр за смаком;Кефір або ряжанка (або вода) 50-100 мл.Влийте окріп у миску, додайте борошно, сіль та олію. Замішуйте ложкою (дуже гаряче), потім руками. Додайте горілку. Загорніть у плівку та залиште на 1-2 год.Перекрутіть м'ясо, додайте терту цибулю, спеції та трохи ряжанки. Добре вимішайте - маса має стати ніжною та соковитою.Розкачайте тісто дуже тонко – до 1-1,5 мм. Викладайте фарш на одну половину, складіть, притисніть, обріжте краєчки просто тарілкою.Нагрійте багато олії у глибокій пательні або фритюрниці. Обсмажуйте чебуреки до золотистої скоринки.

Джерело матеріала
loader