Смачніше та ще й корисніше: крутимо томатний соус, який замінить кетчуп
Смачніше та ще й корисніше: крутимо томатний соус, який замінить кетчуп

Смачніше та ще й корисніше: крутимо томатний соус, який замінить кетчуп

А головне – цей соус чудово зберігається при кімнатній температурі, тож місце в холодильнику не займе. Рецептом ділиться 24 Канал з посиланням на ДобріНовини.

Як закрити томатний соус, який замінить кетчуп?

  • Час: 2 години
  • Порції: 1

Інгредієнти:
– 3 кілограми м'ясистих помідорів;
– 3 середні цибулини;
– 2 – 3 зубчики часнику;
– 2 столові ложки цукру;
– 1 столова ложка солі;
– 70 мілілітрів оцту 9%;
– 1 столова ложка паприки;
– дрібка чорного перцю.

Приготування:

  1. Помідори промийте, розріжте на шматки та пропустіть через м'ясорубку або подрібніть блендером.
  2. Цибулю подрібніть, часник пропустіть через прес.
  3. У велику каструлю вилийте томатну масу, додайте цибулю, часник, цукор, сіль і спеції. Перемішайте і варіть на повільному вогні, помішуючи близько 1,5 години. Соус має зменшитися в об'ємі й стати густішим.
  4. Наприкінці влийте оцет та проваріть ще 5 хвилин.
  5. Гарячий соус розлийте по стерильних банках, закатайте кришками та переверніть догори дном до повного охолодження.

Готово!

Теж приготуйте: консервований буряк на зиму, який можна вживати самостійно або додавати до різноманітних страв, включаючи салати, гарніри та супи.

Джерело матеріала
loader
loader