/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F2476737d0c44ebaf7d8c218e29e00892.jpg)
Абрикосовий соус, який ідеально пасує до будь-якого м'яса: простий рецепт
Абрикоси. / © Pexels
Абрикоси - не лише гарна ідея для приготування варення чи джему. Цей фрукт стане зіркою соусу до м’яса. Приготуйте лише раз і ви забудете про магазинні соуси.
ТСН.ua підготував рецепт абрикосового соусу до м’ясних страв.
Інгредієнти
-
абрикоси стиглі – 2 кг
-
цибуля – 0,5 кг
-
часник – 100 г
-
цукор – 200–250 г (за смаком)
-
сіль – 2 ст. л.
-
оцет яблучний або винний – 100 мл
-
гострий перець чилі – 1–2 шт
-
сухий імбир - 1 ч. л.
-
спеції: чорний мелений перець, коріандр, гвоздика, кориця – по щіпці
-
вода - 200 мл
Приготування:
-
Абрикоси вимийте і виділіть кісточки. Цибулю та часник очистіть та подрібніть. Абрикоси, порізану цибулю і часник покладіть до каструлі, додавши воду.
-
Варіть на слабкому вогні 30 хви - поки фрукти та овочі не розм’якнуть. Приготовану фруктово-овочеву масу перебийте блендером до однорідності.
-
Додайте сіль, цукор, спеції, подрібнений чилі. Варіть ще 15–20 хв.
-
Після цього додайте оцет. Добре перемішайте соус і кип’ятіть ще 5 хв.
-
Гарячий соус розлити в стерильні банки та закрийте кришками. Переверніть їх догори дном і вкутайте до охолодження.
З цих інгредієнтів вийде до трьох літрів густого, ароматного, солодко-гострого соусу.

