/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2Fdef3b2dcb21400c1bdccbcbd9e17d8b9.jpg)
Ніколи не прогадаєте: одеситка назвала три ознаки стиглого кавуна
Ви дізнаєтеся:
В Україні сезон кавунів у самому розпалі. На ринках і в супермаркетах ціни на цей фрукт почали опускатися. Вибрати стиглий і солодкий кавун - досить складне завдання. Дізнатися смак кавуна можна тільки після того, як розріжеш. А вибирати його потрібно в цілому вигляді. Тому Главред вирішив зʼясувати, які ознаки вказують на стиглий, солодкий та смачний кавун.
Авторка українського YouTube-каналу Городниця з Одеси назвала три ознаки, завдяки яким ви серед десятків знайдете найкращий кавун.
За словами городниці, однією з головних ознак стиглості й соковитості ягід є наявність коричневих сіточок і темних смужок на шкірці. Сіточки в народі називають ще павутинками, вони зʼявляються через дрібні пошкодження на ранньому етапі росту.
"Багато покупців обходять ці коряві плоди стороною, а даремно – у них часто і криється та сама солодкість, – пояснила авторка блогу.
Друга ознака – це жовтий бік у тому місці, яким кавун лежав на землі. Якщо ж бік світлий, такий кавун зривати ще рано.
Третя ознака - дзвінкий звук при постукуванні.
"Дзвінкий звук каже про стиглість, а глухий або ватний – про перестиглий або недостиглий плід, – додала городниця.
Вона зазначила, що її сімʼя обираємо злегка коряві, з павутинкою, з жовтим боком, великі та дзвінкі кавуни.
Додаткова ознака, яка вказує на стиглість фрукта - це розмір. Кавун має бути великих розмірів – від шести до 12 кг.
Як обрати стиглий та солодкий кавун - дивіться відео:
Читайте також:
