Сніданок, який підкорив цілий світ: звідки походить шакшука і як її приготувати
Сніданок, який підкорив цілий світ: звідки походить шакшука і як її приготувати

Сніданок, який підкорив цілий світ: звідки походить шакшука і як її приготувати

Шакшука – це яєчня, приготована у густому соусу з томатів. Усі вважають її зіркою єврейської кухні, але насправді вона походить з Тунісу та є винаходом бедуїнів, розповідає 24 Канал з посиланням на портал Кѵеѕтіа smaku.

Втім, саме завдяки ізраїльським господиням та маркетологам шакшука стала відома на весь світ. Беремо прості інгредієнти – і нумо готувати!

Як приготувати шакшуку?

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 2

Інгредієнти:
– 2 помідори;
– пів столової ложки вершкового або оливкової олії;
– пів зубчика часнику;
– 2 яйця;
– спеції: сіль, свіжомелений перець, щіпка орегано, за бажанням – чилі та кмин.
– Для подачі: свіжий базилік, багет – до смаку.

Приготування:

  1. Бланшуйте помідори, зніміть з них шкірку, приберіть плодоніжки, розріжте на четвертинки й наріжте м’якоть невеликими кубиками.
  2. На сковорідці розігрійте оливкову олію або розтопіть вершкове масло. Додайте натертий часник і злегка обсмажте, щоб він віддав аромат.
  3. Викладіть підготовлені помідори, приправте сіллю, перцем та спеціями. Смажте на сильному вогні приблизно 4 хвилини, не перемішуючи, щоб рідина випарувалась, а шматочки залишили форму.
  4. Якщо будете часто мішати, вони перетворяться на пюре.
  5. Додайте яйця, трохи підсоліть і накрийте кришкою. Готуйте близько 3 хвилин, поки білки повністю не схопляться.
  6. Подайте страву гарячою зі свіжим базиліком та хрустким багетом.

Смачного!

А доповнити шакшуку може легкий сезонний салат з огірків. Він готується за 5 хвилин і дарує чудовий смак.

Джерело матеріала
loader