/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F65ee4fa57c7379f5cf9bfdead3f717ef.jpg)
Сніданок, який підкорив цілий світ: звідки походить шакшука і як її приготувати
Шакшука – це яєчня, приготована у густому соусу з томатів. Усі вважають її зіркою єврейської кухні, але насправді вона походить з Тунісу та є винаходом бедуїнів, розповідає 24 Канал з посиланням на портал Кѵеѕтіа smaku.
Втім, саме завдяки ізраїльським господиням та маркетологам шакшука стала відома на весь світ. Беремо прості інгредієнти – і нумо готувати!
Як приготувати шакшуку?
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 2
Інгредієнти:
– 2 помідори;
– пів столової ложки вершкового або оливкової олії;
– пів зубчика часнику;
– 2 яйця;
– спеції: сіль, свіжомелений перець, щіпка орегано, за бажанням – чилі та кмин.
– Для подачі: свіжий базилік, багет – до смаку.
Приготування:
- Бланшуйте помідори, зніміть з них шкірку, приберіть плодоніжки, розріжте на четвертинки й наріжте м’якоть невеликими кубиками.
- На сковорідці розігрійте оливкову олію або розтопіть вершкове масло. Додайте натертий часник і злегка обсмажте, щоб він віддав аромат.
- Викладіть підготовлені помідори, приправте сіллю, перцем та спеціями. Смажте на сильному вогні приблизно 4 хвилини, не перемішуючи, щоб рідина випарувалась, а шматочки залишили форму.
- Якщо будете часто мішати, вони перетворяться на пюре.
- Додайте яйця, трохи підсоліть і накрийте кришкою. Готуйте близько 3 хвилин, поки білки повністю не схопляться.
- Подайте страву гарячою зі свіжим базиліком та хрустким багетом.
Смачного!
А доповнити шакшуку може легкий сезонний салат з огірків. Він готується за 5 хвилин і дарує чудовий смак.
