/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F6b57f3ac94c30ad337c35e111eac3bbb.jpg)
Ціна встановить новий рекорд: українців назвали терміни подорожчання хліба
Що відомо:
Ціни на хлібобулочні вироби 2025 року продовжать зростати, повідомив директор компанії "Київхліб" Юрій Левченко.
Якщо 2024-го вони збільшилися приблизно на 20%, то 2025 року зростання може становити ще 15-20%, передає "Інтерфакс-Україна".
За його словами, основними причинами подорожчання є збільшення вартості сировини, особливо борошна, зростання цін на енергоресурси, а також підвищення зарплат.
Левченко при цьому підкреслив, що до кінця поточного року можна очікувати подальшого збільшення цін.
Він також зазначив, що багато виробників хліба зараз працюють на межі рентабельності, а деякі навіть зазнають збитків.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F3e6eb1a88fb2d996657b88a940c9fefd.jpg)
Причини зростання цін на хліб: думка експерта
Однією з причин зростання цін на жито є невизначеність із майбутнім урожаєм. Як підкреслює експерт, зробити точний прогноз щодо цін поки що важко, оскільки збір жита ще не розпочався, а погодні умови, як і раніше, нестабільні.
"Оскільки жито - яра культура, його збирання заплановано на серпень-вересень. Проте вже зараз переробники і представники галузі заявляють про серйозну нестачу зерна на внутрішньому ринку", - зазначає фахівець Світового банку Оксана Руженкова.
Раніше повідомлялося про те, скільки доведеться платити українцям за популярний продукт. Аналітик зазначив, що ціна залежатиме від погодних умов і ситуації на ринку.
Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що ціна на популярний продукт збільшилася. Якщо ще минулого місяця цей продукт можна було придбати за більш демократичними цінами, то з настанням сезону пікніків вартість істотно зросла.
Нагадаємо, як повідомляв Главред, у зв'язку з погіршенням якості торішньої білоголової капусти внаслідок тривалого зберігання цього тижня ціни на неї в Україні різко знизилися.
Читайте також:
Що таке хліб?
Хліб - хлібобулочний виріб, який отримують шляхом випікання тіста (що складається щонайменше з борошна і води), розпушеного дріжджами або закваскою, повідомляє "Википедия".
