Цю ягоду можна переплтути з ожиною. Чи можна її куштувати
Цю ягоду можна переплтути з ожиною. Чи можна її куштувати

Цю ягоду можна переплтути з ожиною. Чи можна її куштувати

Збирачам ягід варто бути обережними

Ожину можна сплутати з іншою ягодою. Вона росте у густих чагарниках та на узліссях.

Мова йде за сизу ожину. "Телеграф" розповість детальніше про цю ягоду.

Ця ягода — це дикорослий родич класичної садової ягоди, який має свої особливості. Сиза ожина дійсно дуже схожа на звичайну ожину зовнішнім виглядом.

Її плоди мають характерну чорно-фіолетову забарвлення та складаються з дрібних кісточок, зібраних у єдину ягоду. Однак є й відмінності: плоди сизої ожини зазвичай трохи менші за розміром, а листя має більш виражений сизуватий відтінок, що й дало назву цій рослині.

Ця дикорослий ягода надає перевагу густим чагарникам, лісовим галявинам та узбіччям доріг. Рослина досить невибаглива і може рости як у напівтіні, так і на відкритих ділянках.

Плоди сизої ожини цілком їстівні, однак мають досить кислий, терпкий смак, який значно відрізняється від солодкуватої садової ожини. Через яскраво виражену кислинку ця ягода рідко вживається в свіжому вигляді, але може використовуватися для приготування компотів, варення або як додаток до інших солодших ягід.

Збирачам ягід варто бути обережними та не плутати сизу ожину з іншими дикорослими плодами, особливо якщо вони не впевнені у своїх знаннях про рослини.

Джерело матеріала
loader
loader