Найкраще, що можна зробити з баклажанами: готуємо баба-гануш з Ярославським
Найкраще, що можна зробити з баклажанами: готуємо баба-гануш з Ярославським

Найкраще, що можна зробити з баклажанами: готуємо баба-гануш з Ярославським

Баба-гануш – це намазка з баклажанів, в якої дуже багато прихильників. Воно й не дивно, адже готувати цю страву дуже легко, а результат виходить божественний. 24 Канал пропонує скористатися рецептом закуски, яким поділився знаменитий шеф Володимир Ярославський у своєму інстаграмі.

Як приготувати баба-гануш?

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 5 баклажанів;
– 120 – 150 грамів тахіні (або кунжуту);
– 2 – 3 зубчики часнику;
– пів лимона на сік;
– сіль, зелень;
– оливкова олія.

Приготування:

  1. Баклажани миємо, проколюємо та випікаємо на грилі або в духовці до вугільної скоринки.
  2. Накриваємо плівкою, охолоджуємо та відділяємо мʼякоть.
  3. Додаємо тахіні, січений часник, лимонний сік, зелень та сіль. Добре перемішуємо.
  4. Для ніжності смаку можна додати кілька ложок густого йогурту.
  5. Ось і все – подаємо з улюбленим хлібом.

Смачного!

Українські страви – це спадщина світової культури, тому вони внесені в ЮНЕСКО. Про деякі з них ви могли навіть не чути, але спробувати їх варто кожному українцю.

Джерело матеріала
loader