/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2Fa553ca1aa2d230c7fd6d0d1852917ca8.jpg)
"Бальзам" для часнику: копійчаний розчин, щоб він не гнив і дав гарний урожай
Ви дізнаєтесь:
Вже скоро настає час посадки озимого часнику. Щоб захистити майбутній урожай від хвороб та гнилі, потрібно правильно підготувати посадковий матеріал.
Главред вирішив розповісти, як правильно підготувати озимий часник перед посадкою.
Досвідчена городниця, авторка популярного каналу "Городниця з Одеси", поділилася своїми секретами, як отримати багатий і якісний урожай.
За словами експертки, перше, що слід зробити, – відбирати великі, здорові голівки та розділяти їх на зубчики, зберігаючи цілісність нижньої частини. Особливу увагу радять приділяти кінчикам зубчиків: вони повинні бути сухими та рівномірно сірого кольору.
Для обробки городниця рекомендує слабкий рожевий розчин марганцівки: кілька кристаликів марганцю розчиняють у 5 літрах прохолодної води та замочують зубчики на дві години.
Якщо марганцівки немає, альтернативою стане соляний розчин – столова ложка солі на 1 літр води, де зубчики тримають від півгодини до години. Після обробки часник необхідно просушити перед посадкою.
Додатково можна використовувати препарати на основі Фітоспорину, які ефективно знищують грибкові спори та шкідливі мікроорганізми, особливо на зубчиках із ознаками захворювання. Розчин готують за інструкцією та замочують у ньому часник, що значно знижує ризик бактеріальної гнилі, іржі та фузаріозу.
Такі профілактичні заходи гарантують здоровий та багатий урожай озимого часнику без гнилі.
Детальніше про обробку зубчиків перед висадкою дивіться у відео.
Читайте також:

