Як чипси, але смачніше та краще: рецепт сицилійських паличок панелле, який розлітається мережею
Як чипси, але смачніше та краще: рецепт сицилійських паличок панелле, який розлітається мережею

Як чипси, але смачніше та краще: рецепт сицилійських паличок панелле, який розлітається мережею

Палички панелле на смак нагадують смажену картоплю, однак легші у приготуванні й не потребують стояння біля плити. 24 Канал пропонує втілити цей експеримент за рецептом з TikTok akktapastryy.

Які ще закуски є на Сицилії?


Сицилія омивається морем, тож не дивно, що рибні страви тут в пріоритеті. Однак місцеві господині чудово готують і овочеві закуски, наприклад, капонату – тушковані баклажани з томатами, оливками, селерою та родзинками.

Як приготувати панелле?

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 100 грамів нутового борошна;
– 300 мілілітрів води;
– зелень;
– сіль та сухий часник;
– оливкова

Приготування:

  1. У сотейнику з’єднуємо воду, борошно та спеції. Ставимо на середній вогонь і, постійно помішуючи, упродовж 3–4 хвилин доводимо суміш до густої консистенції. В центр додаємо подрібнену зелень.
  2. Гарячу масу перекладаємо у форму чи чашку та залишаємо застигати. Я зазвичай ставлю в морозильну камеру на 10 хвилин, поставивши на дерев’яну дощечку.
  3. Після охолодження нарізаємо шматочками, змащуємо з обох боків олією та запікаємо у духовці при температурі 200 градусів близько 30 хвилин, перевертаючи через 20 хвилин.
  4. Подаємо до супу, салатів чи як самостійну закуску.

Смачного!

Яку ще закуску можна швидко приготувати?

  • Ніжна намазка з кабачків стане чудовим вибором, коли часу на довгі приготування немає.
  • Для неї потрібні лише плавлений сирок і часник.
  • Вона вражає ніжністю та глибоким смаком.
Джерело матеріала
loader