Курячі гомілки в кефірі: як готувати, щоб м'ясо вийшло ніжним та соковитим
Курячі гомілки в кефірі: як готувати, щоб м'ясо вийшло ніжним та соковитим

Курячі гомілки в кефірі: як готувати, щоб м'ясо вийшло ніжним та соковитим

Ситний, смачний та ароматний обід легко приготувати, якщо є в холодильнику курячі гомілки.Замаринуйте їх в кефірі і отримаєте страву, яка підкорює з першого шматочка. Завдяки простому маринаду м'ясо виходить ніжним, легким і водночас неймовірно соковитим, а ароматні спеції додають йому особливого смаку. Ідеальний варіант для сімейного обіду чи вечері.Курячі гомілки - 1 кгКефір ложковий - 500-600 гКартопля - 700 гЗелена цибуля або кріп - за смакомЧасник свіжий - 2 зубчикиСпеції: сіль, чорний перець, паприка, сухий часник, перець чилі - за смакомГомілки змішати зі спеціями, свіжим часником, перцем чилі та ложковим кефіром. Додати зелену цибулю та картоплю (можна ще моркву кільцями), все гарно перемішую й мариную мінімум 30 хвилин.Запікати: духовка - 180 °C, 40-45 хвилин, перші 20 хв під фольгою. Овочі виходять розсипчастими, соковитими, а кефір перетворюється на ніжний вершковий соус.Мультипіч - 180 °C, 30-40 хвилин, але тільки без картоплі та інших овочів. У мультипечі овочі не розварюються( принаймні у мене) та залишаються твердими. Для цієї страви з картоплею краще духовка.Якщо ж готуєте лише гомілки в кефірі - мультипіч підійде і м'ясо вийде дуже смачним.

Джерело матеріала
loader