Не обовʼязок, а задоволення: готуємо улюблений лечо на зиму без зусиль та турбот
Не обовʼязок, а задоволення: готуємо улюблений лечо на зиму без зусиль та турбот

Не обовʼязок, а задоволення: готуємо улюблений лечо на зиму без зусиль та турбот

Лечо чудово доповнює улюблені гарніри та може бути самостійною закускою, яку оцінять навіть за святковим столом. Ще одна перевага цієї страви – ви легко можете експериментувати з композицією інгредієнтів на власний розсуд, розповідає 24 Канал з посиланням на портал VSN.

Де зберігати лечо?

Якщо ви потурбуєтеся про стерильність банок, то зберігати лечо можна будь-де, головне – в темноті.

Як легко заготувати лечо на зиму?

  • Час: 1 година 10 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 2 кілограми помідорів;
– 1,5 кілограма солодкого перцю;
– 500 грамів цибулі;
– 100 грамів цукру;
– 1 столова ложка солі;
– 150 мілілітрів рослинної олії;
– 50 мілілітрів оцту.

Приготування:

  1. Помідори добре промиваємо, ріжемо на часточки та подрібнюємо блендером чи пропускаємо через м’ясорубку, щоб вийшла однорідна маса. Перець очищаємо від насіння і ріжемо смужками, цибулю шаткуємо півкільцями.
  2. Томатне пюре переливаємо у велику каструлю, додаємо сіль, цукор та олію. Ставимо на середній вогонь і варимо близько 15 – 20 хвилин, доки маса не стане густішою.
  3. Потім кладемо у каструлю перець та цибулю, перемішуємо.
  4. Готуємо лечо ще 30 – 40 хвилин, не забуваючи помішувати. Важливо, щоб перець став м’яким, але зберіг форму.
  5. Наприкінці вливаємо оцет, доводимо страву до кипіння та знімаємо з плити.
  6. Одразу розкладаємо лечо у стерилізовані банки, закручуємо кришками, перевертаємо догори дном і добре закутуємо до повного охолодження.

Яка закрутка може стати ситним перекусом?

  • Салат з квасолі – чудова можливість потурбуватися про швидкий та ситний перекус, коли у вас не буде часу довго стояти біля плити.
  • Господині цінують цю закрутку за те, що для неї потрібні лише найпростіші інгредієнти, а результат завжди перевершує очікування.
Джерело матеріала
loader