/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Fefe03277385f8d590d535ad8e04713ca.jpg)
Cмачніший за огірки: рецепти солоного та солодкого маринованого кавуна
Кавун. / © Unsplash
Сезон кавунів досі триває. Насолоджуватися ними можна не лише зараз, а й взимку. Для цього ягоду можна законсервувати. Консервований кавун добре смакує як самостійна страва, а також його можна додавати до салатів.
ТСН.ua підготував рецепти маринованих кавунів.
Солоний малосольний кавун на зиму
Інгредієнти
-
кавун – 1,5–2 кг (кавун середнього розміру)
-
часник – 4–5 зубчиків
-
кріп
-
листя смородини та вишні
-
чорний перець горошком – 8–10 шт.
-
лавровий лист – 2–3 шт.
Для розсолу:
-
вода – 1 л
-
сіль – 2 ст. л.
-
цукор – 1 ст. л.
-
оцет 9% – 2 ст. л.
Приготування:
-
Кавун наріжте скибками або великими кубиками разом зі шкіркою.
-
На дно стерилізованої банки покладіть трохи спецій: кріп, часник, листя, перець, лавровий листя. Далі шарами викладати кавун і знову перекладіть спеціями.
-
Для приготування розсолу у каструлі закип’ятіть воду, додайте сіль і цукор. Проварити 1–2 хвилини. Зніміть з вогню та додайте оцет.
-
Гарячим розсолом залийте кавун у банці до верху. Банку накрити кришкою та стерилізуйте в каструлі з гарячою водою - 3-літрову – 15 хвилин).
-
Після цього закрийте герметично кришкою, переверніть догори дном, укутайте ковдрою до повного охолодження.
-
Зберігати у прохолодному місці. Через 3–4 тижні малосольний кавун уже готовий.
Солодкий малосольний кавун на зиму
Інгредієнти:
-
кавун - 400 г
-
мед - 20 г
-
цукор - 1 ст. л
-
сіль - 10 г
-
оцет - 30 г
-
вода - 500 мл.
Приготування
-
Кавун ретельно помийте та наріжте трикутниками разом зі шкіркою.
-
Розкладіть шматочки кавунів по стерилізованих банках. Кожну банку залийте окропом і залишити на 15 хвилин.
-
Після цього злийте рідину з кавунів у каструлю. Додайте до неї цукор, сіль, мед та оцет. Поставте на вогонь та доведіть до кипіння.
-
Розлийте маринад банками і закрутіть кришками. Переверніть догори дном, закутайте ковдрою до повного охолодження. Зберігати у прохолодному місці.
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →

