Якщо суп – то крупник: готуємо легендарну страву за рецептом предків
Якщо суп – то крупник: готуємо легендарну страву за рецептом предків

Якщо суп – то крупник: готуємо легендарну страву за рецептом предків

Крупник – це ароматний та ситний ячмінний суп, від якого не відмовляться навіть діти. Він також присутній і у польській кухні, що експерти пояснюють доступністю та поширеністю інгредієнтів. 24 Канал пропонує насолодитися його смаком за рецептом порталу Shuba.

Як приготувати традиційний крупник?

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
– 1,8 літра овочевого бульйону;
– 90 грамів ячмінної крупи;
– 3 картоплини;
– 2 моркви;
– 1 цибуля;
– 30 мілілітрів соняшникової олії;
– сіль, перець, кріп та петрушка до смаку.

Приготування:

  1. Відварюємо ячмінну крупу до готовності.
  2. Цибулю дрібно шаткуємо, моркву натираємо на тертці. Обсмажуємо овочі на олії до м’якості.
  3. Картоплю очищаємо та нарізаємо невеликими кубиками.
  4. У каструлю з бульйоном викладаємо зварену ячмінну кашу, додаємо картоплю й овочеву засмажку.
  5. Приправляємо сіллю, чорним перцем і кладемо лавровий лист. Після закипання зменшуємо вогонь та варимо ще 15 – 20 хвилин.
  6. Подаємо до столу із зеленню.

Смачного!

Що ще смачного приготувати за старовинним рецептом?

  • Фучки – це страва, яка точно варта вашої уваги.
  • Це щось середнє мід млинцями та оладками, основний інгредієнт – квашена капуста.
  • Це надбання української кухні, про яке не варто забувати.
Джерело матеріала
loader
loader