/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F9be2c4c2bac3273c21e08288d9fd0a11.jpg)
Узвар із власних сухофруктів: як вдома висушити яблука, груші та сливи
Узвар. / © Credits
Узвар із сухофруктів - ідеальний напій у холодну пору. Звичайно, можна придбати сушені фрукти. Втім, засушити яблука, груші і сливи можна вдома.
Як правильно висушити фрукти для узвару чи компоту, читайте у матеріалі ТСН.ua.
Як сушити яблука
Вибирай стиглі, але не перезрілі плоди. Вимийте їх, видаліть серцевину та наріжте тонкими скибками - 5–7 мм. Щоб яблука не потемніли, можна на 2–3 хвилини замочити в підкисленій воді.
Сушіння
У духовці: за температури 60–70°C із привідкритими дверцятами. Час — 5–7 годин. Періодично яблука слід перевертати.
На сонці: розкладіть яблука тонким шаром на тканині, прикривши марлею, аби захистити плоди від пилу та комах. Тривалість — 2–3 дні.
В електросушарці: 6–8 годин за температури 65–70°C.
Як сушити груші
Обирайте стиглі, але тверді груші. Нарізайте їх половинками чи четвертинками. Якщо плоди великі - то тонкими скибками. Груші можна на 2 хвилини бланшувати в кип’ятку, щоб зберегти колір.
Сушіння
У духовці: 10–12 годин за температури 65–75°C.
На сонці: 3–4 дні, накриваючи марлею.
В електросушарці: 10–12 годин за температури 65–70 °C.
Як сушити сливи
Для сушіння необхідні м’ясисті сливи з щільною м’якоттю. Плоди треба вимити, розрізати навпіл, видалити кісточку. Для рівномірного сушіння можна на хвилину занурити в окріп, а потім швидко охолодити в холодній воді.
Сушіння
У духовці: 70–80 °C, 12–16 годин, дверцята трохи привідкрити.
На сонці: 4–5 днів.
В електросушарці: 14–18 годин при 70 °C.
Зберігати висушені фрукти варто полотняних мішечках, скляних банках або паперових пакетах. Тримайте їх у сухому, прохолодному місці, аби не було доступу вологи.
Мобілізація. / © ТСН.uaЧитати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
