Нестиглі персики більше не проблема: спосіб, який допоможе їм швидко дозріти та стати смачними та соковитими
Нестиглі персики більше не проблема: спосіб, який допоможе їм швидко дозріти та стати смачними та соковитими

Нестиглі персики більше не проблема: спосіб, який допоможе їм швидко дозріти та стати смачними та соковитими

Соковиті персики - це ті фрукти, які смачно їсти як окремо, так і в солоних та солодких стравах. Однак зберегти їх у найкращому вигляді може бути складно, оскільки багато людей вважають, що вонии стають не такими соковитими, занадто швидко зморщуються або не дозрівають належним чином.

Персики, скріншот: YouTube

Метод зберігання залежить від того, стиглі ваші персики чи ні, повідомляє Express. За словами експерта зі зберігання Влатки Лейк, якщо не дотримуватися певних правил, це може призвести до втрати смаку та текстури фруктів . Вона розповіла, як запобігти цій проблемі, і розкрила простий, але ефективний спосіб швидкого дозрівання персиків: "Якщо ви купили персики, які ще не зовсім стиглі, то вам слід зберігати їх при кімнатній температурі, в ідеалі на кухонній стільниці. Справа в тому, що охолодження може уповільнити природний процес дозрівання, що призводить до зневоднення та непривабливого зморщування".

Влатка пояснила: "Якщо ваші персики надзвичайно тверді, і ви хочете насолодитися ними швидше, просто покладіть їх у паперовий пакет, щоб акумулювати природні гази, що призводять до дозрівання. Ви навіть можете покласти в пакет інші фрукти, що виділяють етилен, такі як яблука чи банани, оскільки це ще більше прискорить процес дозрівання".

Експерт зі зберігання також зазначила, що "слід намагатися уникати контакту між персиками, якщо у вас достатньо місця для цього, оскільки вони легко пом’якшуються, що може призвести до швидшого псування".

Як тільки фрукт досягне ідеальної стиглості, вам потрібно змінити метод зберігання, щоб уникнути перестигання.

Персик: фото скрін Ютуб

Влатка продовжила: "Якщо ваші персики вже стиглі, то їх слід зберігати в холодильнику, доки ви не зберетеся їх їсти. Для найкращого смаку та текстури слід зробити це протягом одного-трьох днів і зберігати персики окремо від інших фруктів та овочів (наскільки це дозволяє ваш холодильник)".

Раніше портал Знай писав, що один іржавий цвях, і яблуня дасть вдвічі більше плодів.

Крім того, ми повідомляли, де краще розмістити примхливі орхідеї, щоб вони довше радували око.

Також портал інформував про завершення війни до кінця 2025 року: головні умови для встановлення миру.

Джерело матеріала
loader