Фанатам східних солодощів присвячується: готуємо домашню халву, що розсипається в роті
Фанатам східних солодощів присвячується: готуємо домашню халву, що розсипається в роті

Фанатам східних солодощів присвячується: готуємо домашню халву, що розсипається в роті

Приготувати її вдома можна приготувати з простих інгредієнтів, а результат вийде не гірший, ніж з магазину. 24 Канал з посиланням на Shuba пропонує базовий рецепт халви, який можна адаптувати до будь-якого смаку.

Як приготувати халву вдома?

  • Час: 1 година
  • Порції: 4

Інгредієнти:
– 500 грамів насіння соняшника;
– 70 мілілітрів води;
– 250 грамів цукру;
– 1 яєчний білок;
– 10 грамів цукру ванільного.

Приготування:

  1. Почищене насіння насипте в чавунну сковороду, поставте її на середній вогонь і смажте, весь час помішуючи, хвилин 7 – 10. Слідкуйте, щоб насіння не пересмажилося, бо халва буде мати пригорілий присмак. Залиште насіння вистигнути.
  2. Смажене насіння ретельно перемеліть у блендері, щоб маса вийшла однорідною, без часточок. Спочатку буде утворюватися дрібна крихта з насіння, а потім почне виділятися соняшникова олія, маса буде збиватися у грудочки. Зберіть суміш у миску, знімаючи лопаткою зі дна і стінок блендера.
  3. Тепер приготуйте цукровий сироп. Для цього у сотейник насипте цукор, влийте воду і поставте на маленький вогонь. Варіть, поки не утвориться тягучий сироп.
  4. Збийте білок блендером у легку піну, поступово додавайте сироп і збивайте далі 2 хвилини. Суміш має стати густою та пишною.
  5. У миску з пастоподібною масою з насіння додайте ванільний цукор і збитий з білком сироп, перемішайте до однорідності. Мішайте, ніби витягуючи масу, але недовго, бо халва буде крихкою.
  6. Халву перекладіть у відповідний посуд, накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник на декілька годин. Перед подачею дістаньте халву із холодильника і наріжте на шматочки.

Смачного!

Чим корисна халва?

Халва має цілу низку переваг для здоров'я завдяки багатому складу поліненасичених жирних кислот, зокрема лінолевої, ліноленової та олеїнової кислот, пише Еко-життя. Ці ласощі відрізняються високим вмістом необхідних вітамінів і мінералів, зокрема вітаміну Е, який відомий своєю роллю у запобіганні серцевим захворюванням і пом'якшенні наслідків старіння.

Крім того, халва є хорошим джерелом білка – забезпечує організм цінними амінокислотами, необхідними для загального стану здоров'я. А наявність клітковини в халві додатково підтримує здоров'я травлення, покращуючи роботу шлунково-кишкового тракту.

Як приготувати ніжний домашній зефір?

  • Зефір – один з найпопулярніших і найулюбленіших ласощів ще з глибокого дитинства. Його люблять і дорослі, і малюки,
  • Приготувати повітряну, м'яку та ароматну насолоду легко вдома. Потрібно обрати лише правильний рецепт зефіру.
Джерело матеріала
loader
loader