Неперевершений смак улюбленої консервації: маринуємо солодкі помідори з медом
Неперевершений смак улюбленої консервації: маринуємо солодкі помідори з медом

Неперевершений смак улюбленої консервації: маринуємо солодкі помідори з медом

Мед – це цікавий та оригінальний акцент, який надасть помідорам солодкуватості та нових смакових відтінків. 24 Канал пропонує заготувати смачну закуску до всіх можливих страв за рецептом "Високого замку".

Як замаринувати помідори з медом?

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 3-літрова банка

Інгредієнти:
– до 2 кілограмів дрібних помідорів;
– 1 головка часнику;
– 3 парасольки кропу;
– 1,5 листка хрону;
– 6 листків смородини;
– 9 горошин білого перцю;
– 2,5 літра води;
– 6 столових ложок меду;
– 3 столові ложки солі.

Приготування:

  1. Беремо щільні помідори, зрізаємо верхівку та робимо надріз у середині, куди вставляємо шматочки часнику.
  2. У стерильні банки кладемо зелень: листя хрону, кріп, смородинове листя, а зверху щільно викладаємо томати.
  3. Для маринаду у воду додаємо перець, гвоздику, мед і сіль. Суміш доводимо до кипіння та заливаємо нею помідори. Накриваємо банки прокип’яченими кришками й залишаємо на 5 хвилин.
  4. Потім розсіл зливаємо назад у каструлю, кип’ятимо та знову заливаємо. Повторюємо цю процедуру тричі.
  5. Лише після цього банки щільно закручуємо, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження.

Також вам може бути корисним рецепт помідорів у кисло-солодкому маринаду від порталу "Телеграф".

Як зробити помідори в кисло-солодкому маринаді?

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 2 банки по 3 літри

Інгредієнти:
– 3 кілограми помідорів;
– 1 цибулина;
– 3 чайні ложки насіння гірчиці;
– 2 – 3 листочки базиліка;
маринад (на 1 літр води):
– 1 столова ложка солі;
– 3 столові ложки цукру;
– 1 столова ложка меду;
– 1 чайна ложка лимонної кислоти.

Приготування:

  1. Помідори добре миємо й бажано замочуємо у холодній воді на кілька годин. Потім щільно викладаємо їх у банки.
  2. Цибулю нарізаємо кружальцями та додаємо по кілька шматочків у кожну банку. Туди ж кладемо 2 – 3 листочки базиліка. Важливо, щоб цибуля та базилік опинилися всередині, серед помідорів.
  3. Додаємо насіння гірчиці й легенько прокручуємо банку, аби зернятка розподілилися рівномірно.
  4. Заливаємо овочі окропом, накриваємо кришкою та залишаємо на 15 хвилин. Після цього воду зливаємо назад у каструлю.
  5. У розсіл на кожен літр води кладемо 1 столову ложку солі, 3 столові ложки цукру та чайну ложку лимонної кислоти. Ретельно розмішуємо, щоб усе розчинилося, і додаємо трохи меду. Ставимо каструлю на плиту й доводимо маринад до кипіння.
  6. Гарячим маринадом заливаємо банки з помідорами, щільно закручуємо кришками, перевертаємо догори дном, вкриваємо ковдрою та залишаємо до повного охолодження.

Смачного!

Як ще помідори готують господині?

  • Досі зберігає популярність рецепт помідорів з аспірином.
  • Його додавали віддавна для того, щоб гарантувати безпеку консервації, коли інші інгредієнти були в дефіциті.
Джерело матеріала
loader
loader