/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fa8dfe9a2f088e8472fe1705e75b7acad.jpg)
Рідні не залишать ані крихти: апетитний мʼясний рулет у лаваші на кожен день
Лаваш – це чудова можливість приготувати шедевр з доступних інгредієнтів, адже в якості начинки можуть бути будь-які інгредієнти! А якщо поєднати мʼясо та сир, то рідні вимагатимуть готувати цей рулет кожного дня, розповідає 24 Канал з посиланням на портал "На пенсії".
Як зробити лаваш вдома?
Навіщо бігти у магазин та губитися серед десятків пропозицій, якщо лаваш легко можна зробити вдома? Для цього треба мінімум часу та копійчані інгредієнти, що демонструє у TikTok kruchkov_.
Час: 20 хвилин
Порцій: 4
Інгредієнти:
– 125 мілілітрів теплої води;
– 220 грамів борошна;
– пів чайної ложки солі.
Як зробити лаваш вдома: відео
@kruchkov_ Рецепт лаваша домашнього: - 125 води теплоі - 220 борошна - пів чайноі солі.
♬ Beat Goes On - The All Seeing I
Приготування:
- Сіль розчиняємо у воді, вливаємо в борошно та замішуємо тісто. Лишаємо відпочити на 5 хвилин.
- Замішуємо тісто ще 7 – 8 хвилин, ділимо на 4 частини, формуємо кульки і залишаємо на 15 хвилин.
- Кожну кульку розкатуємо якомога тонше і смажимо на сухій пательні по 2 хвилини з кожного боку.
Як приготувати мʼясний рулет у лаваші?
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– лаваш;
– 500 грамів фаршу;
– 150 грамів сиру;
– 1 цибулина;
– 1 помідор;
– 200 грамів сметани;
– 150 грамів майонезу;
– пів пучка зелені;
– сіль та перець до смаку;
– 2 столові ложки рослинної олії.
Приготування:
- Цибулю дрібно нарізаємо та трохи обсмажуємо на олії. Додаємо фарш і готуємо приблизно 10 хвилин, поки він не стане розсипчастим. Солимо, перчимо та залишаємо вистигати.
- Зелень дрібно шаткуємо, сир тремо на тертці, а з помідора знімаємо шкірку й нарізаємо його тонкими кружальцями.
- Сметану з’єднуємо з майонезом і добре перемішуємо.
- Лаваш розгортаємо. Вздовж одного краю, трохи відступивши від боків, викладаємо фарш. Зверху розкладаємо скибочки помідора, поливаємо частиною соусу, посипаємо зеленню та сиром. Потім акуратно скручуємо лаваш у рулет.
- Перекладаємо рулет у форму або на деко, зверху змащуємо залишком соусу.
- Запікаємо при температурі 170 – 180 градусів приблизно 20 – 25 хвилин.
Чим ще здивувати рідних?
- Коли хочеться чогось домашнього та смачного, можна приготувати ароматні картопляники з начинкою.
- Вони потребують лише простих інгредієнтів та дуже легкі у приготуванні.
