/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fdc173bc59752abffeb22e1013fb89e33.jpg)
Ідеальна осіння випічка до чаю: яблучний пиріг, що перевершить "Шарлотку"
Якщо ви полюбляєте багато начинки та мінімум тіста – рецепт задовольнить такі бажання. Цей яблучний пиріг обіцяє перевершити навіть класичну Шарлотку, пише 24 Канал з посиланням на Сенсація.
Як приготувати яблучний пиріг?
- Час: 45 – 50 хвилин
- Порції: 8
Інгредієнти:
– 600 грамів яблук;
– 2 яйця;
– 4 столові ложки цукру;
– дрібка солі;
– дрібка ванілі;
– 100 мілілітрів молока;
– 180 грамів борошна;
– 10 грамів розпушувача тіста.
Приготування:
- Наріжте яблука тоненькими пластинками. Щоб вони не темніли, збризніть лимонним соком.
- Форму для випікання застеліть пергаментним папером. Змастіть його вершковим маслом, й перекладіть туди нарізані яблука.
- Приготуйте тісто – змішайте яйця, сіль та цукор. Масу збийте міксером 3 – 4 хвилини до пишності. Далі до яєчної маси додайте молоко і знову перемішайте.
- Борошно просійте разом з розпушувачем тіста і додайте до рідких інгредієнтів. Міксером або вінчиком замісіть тісто.
- Готовим тістом залийте підготовлені яблука у формі, й добре розрівняйте. Випікайте пиріг у духовці при температурі 180 градусів 20 – 25 хвилин до золотистості.
- Гарячий пиріг одразу перекладіть на тарілку і приберіть пергаментний папір. Дайте трішки охолонути, присипте цукровою пудрою та подавайте.
Смачного!
Чому пиріг може не "вирости", а "впасти"?
Апетитний вигляд має випічка, яка гарно піднялася, але часом яблучний пиріг виходить тонким, що не може радувати. Експерти припускають, що кілька поширених помилок призводять до такого результату, пише ProstoWay.
Однією з таких помилок є недостатнє використання яєць. Любителям випічки рекомендується додавати щонайменше 6 яєць на кожен кілограм яблук, щоб досягти бажаної консистенції.
Крім того, важливу роль відіграє техніка приготування яєць. Рекомендується брати яйця прямо з холодильника, щоб вони були холодними, і збивати їх не менше 15 хвилин, щоб досягти пишності.
Секрети ідеального яблучного пирога / Фото Unsplash
Ще одна потенційна пастка виникає, якщо слідувати неефективним рецептам. Традиційна шарлотка, простий пиріг, в ідеалі має складатися виключно з яблук, цукру, борошна та яєць. Експерти з випічки застерігають від спокуси експериментувати зі сторонніми інгредієнтами, оскільки це може погіршити текстуру пирога.
Також поширеною помилкою є додавання всього борошна одразу, а не поступово.
Дотримання цих рекомендацій допоможе пекарям створити чудовий і пухкий яблучний пиріг, який неодмінно вразить гостей.
Що ще спекти з яблук?
- У кулінарному ландшафті, де панує універсальність, яблуко виділяється як улюблений фрукт, який часто використовується у різноманітних десертах. Серед них особливе визнання здобув яблучний штрудель.
- Для тих, хто шукає швидший варіант – "лінивий штрудель" можна приготувати з лаваша, й оминути трудомістке приготування тіста.
- Але, коли мова заходить про яблучну випічку, класичну шарлотку часто називають головним претендентом на першість.
- Також гурманам варто спробувати традиційний французький яблучний пиріг "Невидимка". Цей вишуканий десерт має тонко нарізану яблучну начинку, вкриту скоринкою, яка ніби зникає під час випікання.
- Для людей, які слідкують за споживанням цукру, десерти на основі яблук, такі як пироги з яблучним пюре, є смачною та поживною альтернативою.

