/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Fce30c3dba5f7337a2a1b009e14c98725.png)
Неймовірно повітряний десерт: як приготувати "яблучну хмаринку" всього з трьох інгредієнтів
Просто пальчики оближеш!
Яблука — один із найпопулярніших фруктів, який використовують у кулінарії для приготування десертів, соків, джемів та домашніх напоїв, як-от "Живчик". З них роблять цукати, пудинги, запіканки та різноманітну випічку.
Але сьогодні ми пропонуємо легкий і повітряний десерт "яблучна хмаринка", який поєднує ніжні яблука та збиті білки у солодкому повітряному смаку. Цей рецепт ідеально підходить для швидкого перекусу або легкої солодкої насолоди. Рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "roksolana.harasymiv".
Як приготувати десерт "Яблучна хмаринка"
Інгредієнти:
- яблуко – 0,5 шт.;
- білки – 2 шт.;
- кукурудзяний крохмаль – 0,5 ч. л.;
- лимонний сік (за бажанням) – 2–3 краплі;
Спосіб приготування:
- Очистити яблуко та нарізати на невеликі кубики.
- Збити білки до піни, поступово додаючи кукурудзяний крохмаль.
- Додати яблука та акуратно перемішати лопаткою.
- За бажанням додати кілька крапель лимонного соку для свіжості смаку.
- Викласти масу на силіконовий килимок або пергамент на деко.
- Випікати у розігрітій до 180 °C духовці 13–15 хвилин, охолодити перед подачею.

