/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F8e53a40386b2c5cbfd874e313c12dd0c.jpg)
Сухий посол сала: секретна добавка і делікатес стає "чарівним"
Ви дізнаєтеся:
Хто б міг подумати, що продукт, який колись вважався шкідливим, сьогодні вихваляється за вміст корисних жирів - омега-3, -6 і -9?
Звичайно ж, мова про свиняче сало, а точніше - солоне сало сухого посолу, пише Главред.
Вибір сала - запорука смаку
Для ідеального результату вибирайте сало товщиною 5-7 см, найкраще - спинну частину. Білосніжне, без жовтизни, з м'якою шкіркою, яка легко відділяється. Якщо сало ароматне - можливо, шкурка була обпалена соломою, що вважається великим плюсом.
Підготовка
Наріжте часник тонкими скибочками, зробіть карбування - надрізи на салі хрест-навхрест, глибиною до 1 см. Це дозволить спеціям проникнути глибше.
Засолювання
Втирайте в надрізи суміш подрібненого часнику і лаврового листа. Потім - прянощі (мелені), після чого рясно посипте сіллю. Пам'ятайте: сало неможливо пересолити.
Витримка
Помістіть сало в поліетиленовий пакет, щільно зав'яжіть і відправте в холодильник на 7 днів. Ідеальна температура - +10-12°C.
Де шукати "генеральське" сало: поради гурманів
Так зване генеральське сало отримують із певних ділянок свинячої туші - як правило, це бічні зрізи. Під час купівлі такого делікатесу важливо орієнтуватися не тільки на зовнішній вигляд, а й на аромат. Знавці стверджують: свіже і якісне сало має ледь вловимий, приємний, злегка солодкуватий запах.
Дивіться відео - яке сало найсмачніше:
Сало - невід'ємна частина українських традицій і кухні. Цей продукт давно став класикою на ринках країни і стабільно популярний, особливо серед українців. Багато хто вважає, що найсмачніше - вінницьке сало.
Розповідаємо, які бувають види сала і як не помилитися при виборі справжнього, свіжого українського делікатесу.
Раніше Главред писав про рецепт смачного запеченого сала з фруктами. Кулінарна блогерка поділилася оригінальним рецептом запеченого сала з фруктами.
Нагадаємо, раніше повідомлялося про те,чи можна їсти сало щодня. Як правильно треба їсти сало - скільки сала потрібно з'їдати на день.
Більше новин:
Що таке сало?
Сало - харчовий продукт, що є твердим підшкірним тваринним жиром (зазвичай свинячим), що відкладається у тварин у період їхнього посиленого харчування як запас у тілі тваринного організму і складається з переважно з ліпідів, повідомляє "Вікіпедія".

