Де зберігати зелені помідори, щоб достигли швидше: перевірений спосіб городників
Де зберігати зелені помідори, щоб достигли швидше: перевірений спосіб городників

Де зберігати зелені помідори, щоб достигли швидше: перевірений спосіб городників

Якщо дощ чи заморозки змусили зібрати помідори ще напівзеленими, не варто засмучуватись.Варто використати кілька перевірених способів, які допоможуть плодам дозріти рівномірно.Щоб овоч не зіпсувався, треба правильно обрати місце для зберігання.Не завжди помідори встигають почервоніти прямо на грядці. Тому городники нерідко знімають великі, але ще напівзелені плоди, щоб дати їм можливість дозріти вдома. Зазвичай томати знімають з куща, коли температура опускається нижче +5°C, але не обов'язково.Щоб томати швидко дозріли, але при цьому залишилися смачними, для них потрібно створити правильні умови.Ось що радять городники:візьміть коробку або дерев'яний ящик, а на дно постеліть газету або папір;розкладіть плоди, але так, щоб вони не лежали занадто щільно, можна пересипати їх соломою або тирсою;до зелених томатів покладіть один стиглий, щоб він виділяв етилен; цей газ прискорить дозрівання сусідніх помідорів, можна також для цього використати яблуко або банан.Деякі господині кладуть у коробку стиглий томат, у якого пошкоджена шкірка: він починає виділяти фолієву кислоту, яка також стимулює процес дозрівання.Коробку із зеленими помідорами радять тримати в сухому, темному місці, з хорошою вентиляцією. Для швидкого дозрівання оптимально підійде температура +20...+25 °C. Саме дозріваючи в темряві, помідори стануть смачними, а не просто почервоніють під дією світла. Тому підвіконня в цьому разі не підходить.

Джерело матеріала
loader
loader