/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fff7ddf86cacc308e74b18772f70ebec4.png)
Яйця, куряча грудка та лосось: білкові начинки для салату
Салати можуть бути не лише легкими, а й справді ситними. Щоб вони не перетворювалися на звичайну "траву", важливо додати білкові продукти.
Саме вони роблять страву поживною, допомагають довше залишатися ситими та навіть підтримують процес схуднення. Дієтологині й лікарі радять обов’язково включати у салат 20-25 грамів білка — це оптимальна порція, яка дає енергію на день і стабілізує рівень цукру в крові, пише GoodHousekeeping.
Серед найпростіших і доступних варіантів — яйця. Одне варене яйце містить понад 6 грамів білка та чимало корисних мікроелементів. Воно підходить для швидкого перекусу й чудово поєднується з овочами. Ще один фаворит — куряча грудка. Вона містить мінімум жиру та калорій, але забезпечує відчуття ситості й робить салат більш поживним.
Не менш цінною буде й риба. Наприклад, 100 грамів дикого лосося дають більше 22 грамів білка. Крім того, у ньому є омега-3 жирні кислоти, що позитивно впливають на серце, судини й мозок. Дослідження підтверджують, що регулярне вживання такої риби знижує ризик хвороб серця та навіть деяких видів раку. Якщо ж свіжий лосось важко дістати, його чудово замінить консервований тунець. Половина банки — це приблизно 22 грами білка й додаткова порція корисних омега-3.
"Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця."
Раніше ми повідомляли, забудьте про запори назавжди: продукти, які м’яко та швидко "розблоковують" кишечник.
Хруст без компромісів: як зробити ідеальну квашену капусту, щоб узимку не нудьгувати, правильні пропорції - детальніше на Знай.ua.

