Ваша цибуля буде гнити, якщо не зробите цього до зими. Як зберегти врожай
Ваша цибуля буде гнити, якщо не зробите цього до зими. Як зберегти врожай

Ваша цибуля буде гнити, якщо не зробите цього до зими. Як зберегти врожай

Дотримуючись цих простих правил, цибуля буде зберігатись довго

Цибуля — один із найпоширеніших овочів, який господарі закладають на зиму. Проте часто вона починає псуватися раніше часу.

"Телеграф" розповість, чому псується овоч. А також, як правильно її зберігати взимку.

Основною причиною гниття є надмірна вологість та неправильні умови зберігання. Якщо цибуля зібрана занадто рано й не встигла дозріти, має пошкоджене донце чи верхні луски, або ж лежить у приміщенні з підвищеною температурою та вологістю, вона швидко починає гнити. Додатковим фактором псування є зберігання поруч із картоплею, яка виділяє вологу.

Гнила цибуля

Як зберегти цибулю

Щоб цибуля залишалася свіжою всю зиму, її після збору необхідно добре просушити в теплому й провітрюваному місці. Найкраще тримати її в сітках, корзинах чи ящиках із отворами, де забезпечується вільна циркуляція повітря.

Цибуля

Оптимальна температура для зберігання становить від нуля до плюс трьох градусів, а вологість не повинна перевищувати 70 відсотків. Приміщення має бути темним та добре вентильованим.

Пошкоджені або м’які головки варто одразу відкласти й використати першими, адже вони швидко провокують гниття сусідніх овочів.

Джерело матеріала
loader
loader