/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Fed4d6407fd4003f445926fd709601b37.jpg)
Чоловік 2 роки сидить на дієті з фастфуду: як він вижив
Макдональс / © Associated Press
У США 32-річний чоловік здивував користувачів, розповівши про свій дворічний експеримент із харчуванням. За його словами, з літа 2023 року він щодня харчується виключно в закладах швидкого харчування, таких як McDonald’s, Taco Bell, KFC або Burger King, і не збирається зупинятися.
Про це стало відомо з платформи Reddit.
Що їсть чоловік і які його показники?
Основний раціон американця складається з одного великого прийому їжі на день. Зазвичай це «Біг Мак», нагетси, велика порція картоплі фрі та кілька соусів. Іноді чоловік додає до меню десерт, наприклад, «МакФлуррі», і запиває все газованою водою або енергетиками. У середньому він споживає близько 2000 калорій щодня.
Найбільше здивування викликає те, що, за словами чоловіка, його показники здоров’я залишаються в межах норми:
-
Вага: 66 кг
-
Індекс маси тіла: 20,8
-
Тиск: нормальний
При цьому чоловік зізнається, що не їв фруктів понад 10 років, а його травна система «погано реагує» на здорову їжу. Натомість, харчування фастфудом не викликає жодних проблем.
Реакція мережі та можливі ризики
Користувачі Reddit розділилися в думках. Одні були вражені тим, як організм чоловіка витримує таку дієту, а інші застерігають від повторення подібних експериментів.
Один з коментаторів розповів історію свого брата, який також харчувався в McDonald’s. Хоча він не набрав зайвої ваги, це призвело до серйозних проблем.
«Мій брат провів два дні у відділенні невідкладної допомоги з настільки серйозним каменем у нирці, що не міг приймати ні їжу, ні рідини», — написав користувач.
Експерти зазначають, що навіть при нормальних показниках ваги та тиску, щоденне споживання фастфуду може призвести до серйозних проблем у майбутньому, таких як захворювання серця, судин, нирок та шлунка, через високий вміст насичених жирів, солі та цукру.
Маніок є головним продуктом харчування для близько 500 мільйонів людей, а щороку виробляються сотні мільйонів тонн цієї культури.
Рослина походить із Південної Америки, проте нині найбільшим її виробником є Нігерія. У сирому вигляді коріння, листя та шкірка касави небезпечні, оскільки містять сполуки, що здатні утворювати ціаністий водень. У «солодких» сортах концентрація сягає до 20 мг ціаніду на кілограм, а в найгіркіших — до 1 000 мг.
За даними ВООЗ, від отруєння маніоком щороку помирає близько 200 людей. Попри це, більшість тих, хто регулярно вживає продукт, почуваються добре, адже з часом люди навчилися правильно його готувати. Подібно до того, як лише досвідчені кухарі можуть безпечно приготувати отруйну рибу, що вважається делікатесом, так і касаву можна зробити безпечною завдяки спеціальним методам обробки.
Вживання сирого коренеплоду чи неправильне приготування може не лише стати причиною смерті, а й спричинити серйозні наслідки для здоров’я, зокрема неврологічний розлад атаксію.
Щоб уникнути ризику, коренеплід необхідно правильно обробляти — наприклад, замочувати у воді до 24 годин. Особливо небезпечною касава стає у періоди продовольчої кризи, коли через брак їжі люди змушені вживати гіркі сорти з високим вмістом токсинів.
Експертка пояснила, які наслідки через виїзд молоді за кордон очікує ринок праціЧитати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
