Кіш з кабачків: смачний привіт від літа, рецепт
Кіш з кабачків: смачний привіт від літа, рецепт

Кіш з кабачків: смачний привіт від літа, рецепт

Кіш з кабачків найкраще подавати теплим, без додатків або з улюбленим часниковим соусом. Ця страва чудово підходить для обіду чи вечері.

Кіш з кабачків: фото скрін Ютуб

Для приготування знадобляться наступні продукти:

для коржа:

  • 300 г борошна;
  • 200 г вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • дрібка солі;

для начинки:

  • 1 кабачок;
  • 1 цибулина;
  • 3 яйця;
  • 200 мл вершків 36%;
  • 100 г жовтого сиру (бажано чеддер);
  • 50 г блакитного сиру (наприклад, горгонзоли);
  • пів пучка петрушки;
  • 1-2 столові ложки оливкової олії;
  • пів чайної ложки прованських трав;
  • сіль і перець;
  • олія для смаження.

Приготування

Просійте борошно в миску, додайте сіль і нарізане кубиками холодне масло. Швидко замісіть тісто, додавши яйце. Якщо тісто занадто сухе, можна додати 1 столову ложку холодної води.

Сформуйте кулю, загорніть її в харчову плівку та поставте в холодильник на 30 хвилин.

Помийте кабачки та наріжте їх тонкими стрічками за допомогою овочечистки. Викладіть їх на деко, збризніть оливковою олією та запікайте приблизно 10 хвилин при температурі 180°C, доки вони трохи не розм’якнуть.

Очистіть цибулю, наріжте її та обсмажте на невеликій кількості олії до прозорості.

Кіш з кабачків: фото скрін Ютуб

У мисці змішайте яйця з вершками, додайте тертий сир, смажену цибулю, прованські трави, подрібнену петрушку, сіль і перець.

Розкачайте тісто та вистеліть ним форму для тарта (діаметром приблизно 26 см). Проколіть дно виделкою та випікайте в розігрітій до 190°C духовці приблизно 10 хвилин.

Викладіть запечені кабачки на запечену основу, а потім полийте їх яєчно-вершковою сумішшю з начинкою.

Випікайте кіш з кабачків при температурі 180°C протягом 35 хвилин, поки суміш не застигне та не підрум’яниться.

Кіш з кабачків: фото скрін Ютуб

Готово! Можна звати всіх до столу та насолоджуватися відмінним смаком. При бажанні начинку можна змінювати та доповнювати іншими продуктами (наприклад, вареним курячим м'ясом, грибами, помідорами). В будь-яких варіантах буде дуже смачно.

Раніше портал Знай писав про рецепт тарту з гарбузово-сирною начинкою та яблуками: солодкий смак осені.

Крім того, ми повідомляли про салат "Червоне море": легкий рецепт з крабовими паличками та яскравими овочами.

Також портал інформував про рецепт грецької овочевої запіканки: різноманіття кольорів та смаків на вашій тарілці.

Джерело матеріала
loader
loader