/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fcef0091643676cd81cf4e916f5727004.jpg)
Кіш з кабачків: смачний привіт від літа, рецепт
Кіш з кабачків найкраще подавати теплим, без додатків або з улюбленим часниковим соусом. Ця страва чудово підходить для обіду чи вечері.
Для приготування знадобляться наступні продукти:
для коржа:
- 300 г борошна;
- 200 г вершкового масла;
- 1 яйце;
- дрібка солі;
для начинки:
- 1 кабачок;
- 1 цибулина;
- 3 яйця;
- 200 мл вершків 36%;
- 100 г жовтого сиру (бажано чеддер);
- 50 г блакитного сиру (наприклад, горгонзоли);
- пів пучка петрушки;
- 1-2 столові ложки оливкової олії;
- пів чайної ложки прованських трав;
- сіль і перець;
- олія для смаження.
Приготування
Просійте борошно в миску, додайте сіль і нарізане кубиками холодне масло. Швидко замісіть тісто, додавши яйце. Якщо тісто занадто сухе, можна додати 1 столову ложку холодної води.
Сформуйте кулю, загорніть її в харчову плівку та поставте в холодильник на 30 хвилин.
Помийте кабачки та наріжте їх тонкими стрічками за допомогою овочечистки. Викладіть їх на деко, збризніть оливковою олією та запікайте приблизно 10 хвилин при температурі 180°C, доки вони трохи не розм’якнуть.
Очистіть цибулю, наріжте її та обсмажте на невеликій кількості олії до прозорості.
У мисці змішайте яйця з вершками, додайте тертий сир, смажену цибулю, прованські трави, подрібнену петрушку, сіль і перець.
Розкачайте тісто та вистеліть ним форму для тарта (діаметром приблизно 26 см). Проколіть дно виделкою та випікайте в розігрітій до 190°C духовці приблизно 10 хвилин.
Викладіть запечені кабачки на запечену основу, а потім полийте їх яєчно-вершковою сумішшю з начинкою.
Випікайте кіш з кабачків при температурі 180°C протягом 35 хвилин, поки суміш не застигне та не підрум’яниться.
Готово! Можна звати всіх до столу та насолоджуватися відмінним смаком. При бажанні начинку можна змінювати та доповнювати іншими продуктами (наприклад, вареним курячим м'ясом, грибами, помідорами). В будь-яких варіантах буде дуже смачно.
Раніше портал Знай писав про рецепт тарту з гарбузово-сирною начинкою та яблуками: солодкий смак осені.
Крім того, ми повідомляли про салат "Червоне море": легкий рецепт з крабовими паличками та яскравими овочами.
Також портал інформував про рецепт грецької овочевої запіканки: різноманіття кольорів та смаків на вашій тарілці.

