/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2Fb955ded1ae1dd24addebc095f42b91ab.png)
Що таке мальдонська сіль: кухарка розкрила цікаві властивості
Кухарі закликають не обмежуватися одним видом солі, адже всі вони мають різний склад, розмір і швидкість розчинення, що критично впливає на смак страв.
Експерти кулінарії назвали види солі, які мають бути в запасі, — від універсальної до ідеальної солі, здатної надати стравам довершеності та вишуканості смаку. Детальніше про це пише видання HuffPost.
Diamond Crystal Kosher Salt — це сіль, яка, на думку фахівців, має бути основною на будь-якій кухні. Вона стала найпопулярнішою сіллю в американських кулінарних книгах за останні десятиліття.
Універсальна сіль
"Зерна Diamond Crystal більші, легші та більш повітряні, ніж у більшості конкурентів. Це означає, що щіпка цієї солі містить менше натрію. Все зводиться до розміру та консистенції зерна, а також доступності", — переконаний шеф-кухар Даніель Це з Wander the Resort.
Цю думку підтримує Кірстін Бєлява, шеф-кухар Ironwood Kitchen & Cocktails: "Цей вид солі менш солоний і має більш розсипчасту структуру, що важливо, оскільки пластівці швидко й рівномірно розчиняються, забезпечуючи більш послідовне присмачування, чи то під час соління курки, чи приготування карамелі або тіста для печива.
Сіль для гурманів
Якщо Diamond Crystal — це "робоча конячка", то Maldon Flaky Sea Salt — сіль для гурманів, яка надає страві особливого хрускоту та витонченості. Її великі, пухкі, склоподібні пластівці є фаворитом для фінального штриха.
Важливо пам’ятати, що Maldon не підходить для рецептів, де важлива точність, оскільки її пластівці занадто нерівномірні. За словами кухарів, її "магія" проявляється саме на фініші, створюючи делікатний хрускіт і вибух мінерального смаку.
Копчена морська сіль
Хоча кулінари, як правило, скептично ставляться до більшості ароматизованих солей — вони зробили виняток для копченої морської солі, що "додає глибини смаку" без перенасичення.
"Я використовую її, коли хочу додати фінальний штрих і водночас димну нотку в смак страви. Ідеально підходить до м’яса, риби, овочів та всього, чому ви хочете додати аромату диму. Будь-яка страва, яку готуєте на грилі, буде дивовижно смакувати з копченою сіллю Maldon, оскільки вона підкреслить смак гриля", — підсумовує Даніель Це.
Нагадаємо, раніше Фокус писав, що:
- Українська блогерка та підприємниця Софія Ванівська порівняла вартість продуктового кошика в магазинах України та Польщі.
- Жителька Каліфорнії (США) Леслі Добсон викликала резонанс у соціальних мережах, відстоюючи своє "право не повертати на місце кошики" у супермаркетах та магазинах.
Раніше ми писали про те, як йодована сіль допоможе запобігти дефіциту йоду. Ендокринологиня Ксенія Марченко розповідає, чим небезпечний дефіцит, та які продукти допоможуть отримувати необхідну добову норму цього надважливого мікроелементу.
