Гарбузовий крем-суп з карі, який зігріє у осінню негоду: яскравий, ароматний та підходить навіть для вегетаріанців, рецепт
Гарбузовий крем-суп з карі, який зігріє у осінню негоду: яскравий, ароматний та підходить навіть для вегетаріанців, рецепт

Гарбузовий крем-суп з карі, який зігріє у осінню негоду: яскравий, ароматний та підходить навіть для вегетаріанців, рецепт

Вже сам аромат цього гарбузового крем-супу, приправленого карі, зігріває. Арахісова паста пом’якшує спеції та робить консистенцію ще кремовішою. ​​

Додайте ложку сметани та хрумкі крутони, і ви отримаєте ідеальний осінній обід або вечерю.

Гарбузовий крем-суп: фото скрін Ютуб

Для приготування знадобляться наступні продукти:

для бульйону:

  • 1 велика морква;
  • 1 селера;
  • 1 петрушка;
  • 1 цибуля-порей;
  • 1 цибулина;
  • 20 мл оливкової олії;
  • 4-5 горошин чорного перцю;
  • 4-5 зерен запашного перцю;
  • 2 великих лаврових листки;
  • 2 зубчики часнику;
  • петрушка;

для супу:

  • 1 гарбуз (приблизно 800 г);
  • 2 цибулини (приблизно 200 г);
  • 2 столові ложки (приблизно 30 г) топленого вершкового масла;
  • 2 чайні ложки порошку карі;
  • 1 чайна ложка кмину;
  • ½ чайної ложки сушеного імбиру;
  • ½ чайної ложки мускатного горіха;
  • 2 столові ложки (приблизно 40 г) ніжної арахісової пасти;
  • сметана для подачі;

для крутонів:

  • 2-3 скибочки хліба;
  • 2 столові ложки (приблизно 30 г) вершкового масла.

Приготування

1. Приготуйте овочевий бульйон. Помийте, очистіть і дрібно наріжте моркву, селеру, петрушку, цибулю-порей і цибулю. Розігрійте дві столові ложки оливкової олії в каструлі. Додайте нарізані овочі та пасеруйте приблизно 4-5 хвилин, постійно помішуючи, до помітного розм’якшення. Додайте два подрібнені зубчики часнику, п’ять горошин чорного перцю, п’ять ягід запашного перцю, два лаврові листки та петрушку. Залийте вміст каструлі 1,5 літрами холодної води та обережно перемішайте, переконавшись, що всі овочі повністю занурені в воду. Накрийте кришкою та доведіть приготований бульйон до кипіння, потім зменште вогонь і варіть на повільному вогні близько години.

Гарбузовий крем-суп: фото скрін Ютуб

2. Тим часом приготуйте крутони. Наріжте три скибочки хліба кубиками приблизно по одному сантиметру. Розігрійте дві столові ложки вершкового масла на сковороді. Додайте хліб до гарячого жиру та смажте на середньому вогні приблизно дві-три хвилини, до красивої золотисто-коричневої скоринки. Зніміть приготовані крутони з вогню та перекладіть в окрему миску.

Крутони: фото скрін Ютуб

3. Очистіть гарбуз від шкірки та насіння, наріжте його кубиками приблизно 2 сантиметри. Дрібно наріжте дві середні цибулини.

Через годину вийміть овочі з бульйону шумівкою та додайте нарізаний кубиками гарбуз. Накрийте кришкою та тушкуйте ще кілька хвилин, поки гарбуз не стане помітно м’яким.

Розігрійте дві столові ложки топленого вершкового масла на сковороді та додайте цибулю. Пасеруйте на середньо-слабкому вогні, доки вона не стане прозорою та напівпрозорою. Це має зайняти близько 5 хвилин. Додайте дві чайні ложки порошку карі середньої гостроти, пів чайної ложки сушеного імбиру, пів чайної ложки мускатного горіха та чайну ложку кмину. Добре все перемішайте та пасеруйте ще хвилину-дві, поки спеції не випустять свій аромат.

Перекладіть вміст сковороди в каструлю з гарбузом, що тушкується. Помішуйте суп, доки спеції рівномірно не розподіляться по всій рідині, потім тушкуйте під кришкою кілька хвилин.

Як тільки гарбуз розм’якне, збийте суп до однорідної кремоподібної консистенції. Додайте 40 г арахісової пасти та посоліть за смаком.

4. Подавайте суп з вашими улюбленими добавками, наприклад, з ложкою густої сметани та крутонами з маслом. Також гарним доповненням є смажене гарбузове насіння або пиріжки з листкового тіста.

Раніше портал Знай писав про макарошки, які гріють краще за плед: вершково-томатний соус для довгих осінніх вечорів, рецепт.

Крім того, ми повідомляли про теплий рецепт для осіннього, дощового дня: гарбузовий хліб, що тане в роті.

Також портал інформував про кіш з кабачків: смачний привіт від літа, рецепт.

Джерело матеріала
loader
loader