/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F9671740d0324185312f3f9fab898da65.jpg)
Вистачить однієї дрібки: яка спеція перетворює ранкову каву на "супербатарейку"
Кава з корицею позитивно впливає на здоров’я / © Freepik
Звичайна дрібка спеції може перетворити вашу чашку кави на справжнє джерело корисних речовин, які позитивно впливають на метаболізм і кишківник. Дві прості добавки для підвищення користі ранкового напою знайдуться майже на кожній кухні.
Про це пише Daily Mail з посиланням на поради гарвардського гастроентеролога, доктора Саураба Сетхі.
Кориця: антиоксидантний удар і контроль цукру
Доктор Сетхі, який має 1,3 мільйона підписників в Instagram, наголосив, що більшість людей не використовують прості, але ефективні добавки. Першою у його списку стоїть кориця, яку виготовляють і подрібненої висушеної кори касієвих дерев.
«Проста дрібка кориці може допомогти знизити стрибки рівня цукру в крові та додати потужні антиоксиданти», — зазначив лікар.
Антиоксиданти — це сполуки, які нейтралізують шкідливі молекули, так звані вільні радикали. Вільні радикали викликають в організмі окислювальний стрес, який своєю чергою може підвищувати вразливість до таких хвороб, як рак, захворювання серця і діабет. Регулярне споживання антиоксидантних продуктів, зокрема кориці, допомагає зменшити цей стрес.
Темний шоколад: живлення для мікробіоти кишківника
Друга і, мабуть, найсмачніша добавка у списку доктора Сетхі — порошок темного шоколаду. Він багатий на поліфеноли (рослинні сполуки, які також є потужними антиоксидантами), які «працюють разом із кавою, щоб живити ваші корисні бактерії кишківника».
Дослідження показують, що поліфеноли в шоколаді допомагають підвищити рівень корисних кишкових бактерій, як-от біфідобактерії та лактобацили, що є життєво важливим для загального здоров’я та імунітету.
Путін і Трамп на Алясці / © Associated PressЧитати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →

