Половина європейських виробників цукру займається біоетанолом
Половина європейських виробників цукру займається біоетанолом

Половина європейських виробників цукру займається біоетанолом

Половина європейських виробників цукру займається біоетанолом

Європейські виробники цукру, зіткнувшись із волатильністю сировинного ринку, прискорюють диверсифікацію у бік продуктів із доданою вартістю, таких як функціональні інгредієнти та передові біохімічні речовини.

Як вважають аналітики RaboResearch, хоча інновації в переробці цукру та дотримання зобов'язань перед виробниками цукрових буряків залишаться ключовими пріоритетами галузі, неухильне зниження споживання цукру в ЄС робить диверсифікацію неминучою та необхідною.

«50% європейських цукрових компаній мають стратегічну мету просування вниз за своїми основними ланцюжками. Замість постачання недиференційованої сировини вони прагнуть розробляти функціональні інгредієнти для харчової, фармацевтичної та косметичної промисловості.

Для 25% цукрових компаній входження в галузь виробництва хімічних речовин на рослинній основі, що розвивається, є частиною їхньої стратегії», — зазначають експерти.

Вони визнають, що більшість на ринку позиціонує себе як постачальників сировини для біопереробних заводів, проте лідери інвестують у виробництво біохімікатів, які використовуються як будівельні блоки для біопластиків та інших промислових застосувань.

«У зв'язку з обмеженням зростання біопалива регулюванням ЄС та тим, що половина європейських виробників цукру вже займається виробництвом етанолу, інтеграція виробництва хімічних платформ у наявні підприємства з виробництва етанолу пропонує компаніям логічний та масштабований шлях до диверсифікації», — пояснюють у RaboResearch.

Джерело матеріала
loader
loader