/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2F38b09ba7618e33bb33897df7622da9e2.jpg)
Половина європейських виробників цукру займається біоетанолом
Половина європейських виробників цукру займається біоетанолом
Європейські виробники цукру, зіткнувшись із волатильністю сировинного ринку, прискорюють диверсифікацію у бік продуктів із доданою вартістю, таких як функціональні інгредієнти та передові біохімічні речовини.
Як вважають аналітики RaboResearch, хоча інновації в переробці цукру та дотримання зобов'язань перед виробниками цукрових буряків залишаться ключовими пріоритетами галузі, неухильне зниження споживання цукру в ЄС робить диверсифікацію неминучою та необхідною.
«50% європейських цукрових компаній мають стратегічну мету просування вниз за своїми основними ланцюжками. Замість постачання недиференційованої сировини вони прагнуть розробляти функціональні інгредієнти для харчової, фармацевтичної та косметичної промисловості.
Для 25% цукрових компаній входження в галузь виробництва хімічних речовин на рослинній основі, що розвивається, є частиною їхньої стратегії», — зазначають експерти.
Вони визнають, що більшість на ринку позиціонує себе як постачальників сировини для біопереробних заводів, проте лідери інвестують у виробництво біохімікатів, які використовуються як будівельні блоки для біопластиків та інших промислових застосувань.
«У зв'язку з обмеженням зростання біопалива регулюванням ЄС та тим, що половина європейських виробників цукру вже займається виробництвом етанолу, інтеграція виробництва хімічних платформ у наявні підприємства з виробництва етанолу пропонує компаніям логічний та масштабований шлях до диверсифікації», — пояснюють у RaboResearch.

