/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Fd867eea40774ffcfa580230fc794770f.jpg)
Часник не проросте і не пересушиться: як правильно зберігати овоч
Часник. / © Freepik
Часник дуже полюбляють українці. Щоб він зберігав смак, аромат і корисні властивості впродовж усієї зими, важливо правильно підготувати його та обрати надійний спосіб зберігання. Нижче —
Як правильно зберігати часник після збирання врожаю, читайте у матеріаліТСН.ua.
Варто пам’ятати, що важливими є не лише методи зберігання часнику, а й процеси перед цим. Так, його слід викопувати у суху погоду, а потім ще й сушити сім-десять днів. Коли часник гарно висохне, треба обрізати стебло, залишивши хвостик 3–5 см.
Важливо відсортувати часник: великі головки зберігаються довше, ніж менші. Пошкоджені або з тріщинами - краще використати першими.
Як правильно зберігати часник
Умови зберігання:
-
температура: +2…+6 °C: льох, прохолодна комора чи холодильник;
-
вологість: 60–70%, бо занадто вологе повітря сприяє гнилі, а сухе – навпаки пересушить часник;
-
темрява: пряме світло провокує проростання.
Способи зберігання:
-
у сіточках, мішечках з тканини чи капрону;
-
у дерев’яних або картонних ящиках;
-
у скляних банках (без кришки), пересипавши сіллю або борошном;
-
очищені зубчики часнику можна залити олією зберігати в холодильнику.
Не можна зберігати часник у поліетиленових пакетів. Адже там немає вентиляції, а тому овоч може покритися пліснявою. Крім того, температура повітря не має бути дуже високою, бо тоді часник швидко проростає.
Артем Довбик / © Associated PressЧитати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2Fde0647259f0b938d510adbdadc639dae.jpg)
Зимовий сон без шкідників: ефективні методи обробки саду після опадання листя
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F531e30ab003b087331488066fdfe7117.jpg)
Яблука зберігатимуться до весни: коли їх треба зривати
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F247bbd9ca1586d8044950e1d015318a4.jpg)
Ви собі за нього подякуєте: солодке варення з яблук, яке ви приготуєте однією рукою
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2Fdc896daff780e8eda71da82ddce42823.jpg)
Чотири знаки зодіаку, які стають найлінивішими чоловіками
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2Fcc33510021acdc9ad9faf9fb32e5bbe8.jpg)
Китайський гороскоп на завтра 6 жовтня: Щурам - нерви, Мавпам - стрес
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F5014ec4a3fb9f7fe27bc405e5f36910a.jpg)
Шоколадний торт з грушами: і на свято, і на щодень, рецепт
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F360d6dbc81d8294aefd3d8311813e658.jpg)