/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F57ab79467a7013fbe373902dff1243b7.jpg)
Як швидко почистити гранат: про один із способів ви точно не знали
Гранат / © Associated Press
Гранат— не лише смачний, а й корисний фрукт, багатий на вітаміни та антиоксиданти. Однак багато хто відмовляється від його покупки, побоюючись складнощів із чищенням.
Насправді чистити гранат можна швидко і акуратно, головне — знати перевірені методи.
Як почистити гранат за допомогою ножа
Цей спосіб чищення граната не потребує особливих зусиль.
-
Покладіть вимитий гранат на тверду поверхню. Пройдіться верхньою частиною по колу гострим ножем — не натискайте сильно, адже потрібно надрізати шкірку, а не м’якоть.
-
Зніміть руками зрізану «кришку».
-
Візьміть знову ніж і надріжте фрукт по перетинках (білі прожилки, на яких тримаються зерна граната). Рухайтеся згори донизу, тобто починайте від частини фрукта без «кришки».
-
Натисніть пальцем на білу серцевину граната — має бути характерний тріск.
-
Обережно розсуньте частини граната руками.
-
Вийміть серцевину, намагаючись не зачепити зерна.
Як почистити гранат у воді
-
Гострим ножем зріжте шкірку у верхній частині гранату.
-
Зробіть надрізи вздовж прожилок зверху донизу.
-
Візьміть миску з водою та опустіть туди гранат. Акуратно поділіть фрукт на частини.
-
Пальцями очистіть шкірку та прожилки від зерен.
-
Дочекайтеся, доки зерна впадуть на дно миски, а «лушпиння», що залишилося, спливе на поверхню.
-
Викиньте частинки шкірки та прожилки. Потім злийте воду з миски через сито.
-
Пересипте чисті зерна граната із сита на тарілку.
До речі, зберігати вже стиглий гранат можна в домашніх умовах — у холодильнику чи іншому прохолодному місці, де немає сонячного проміння. Крім того, зерна фрукта не втрачають смаку та корисних властивостей після заморожування.
Раніше ми писали про те, як гранат і його сік зміцнюють ваше здоров’я. Більше про це читайте у новині.
Гороскоп на 6 жовтня / © Getty ImagesЧитати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
