"Шарлотка" на кефірі у мультиварці: пиріг, що зметуть зі столу за хвилини
"Шарлотка" на кефірі у мультиварці: пиріг, що зметуть зі столу за хвилини

"Шарлотка" на кефірі у мультиварці: пиріг, що зметуть зі столу за хвилини

«Шарлотка» / © Pixabay

«Шарлотка» на кефірі — це простий у приготуванні, але по-справжньому душевний пиріг, який найсмачніше виходить у розпал яблучного сезону. На відміну від класичного варіанту, тісто на кефірі більш вологе.

Спосіб приготування та інгредієнти

Інгредієнти:

  • яблука — 3-4 середніх за розміром

  • пшеничне борошно — 200 грамів

  • кефір — 200 мл

  • яйця — 3 штуки

  • цукор — 150 грамів (можна зменшити до 100, якщо яблука солодкі)

  • вершкове масло — для змащування

  • розпушувач — 1,5 чайної ложки

  • ванільний цукор — 10 грамів

  • кориця — за смаком

Як готувати

  • Дно та бортики мультиварки змастіть вершковим маслом

  • Яблука очистіть від шкірки та серцевини, наріжте скибочками

  • У глибокій мисці збийте яйця з цукром і ваніллю до пишної піни (займе приблизно три хвилини)

  • Додайтекефір кімнатної температури, акуратно перемішайте

  • Просійте борошно з розпушувачем, введіть у суміш. Тісто має бути як густа сметана

  • Вилийте половину тіста на дно чаші. Зверху викладіть яблука, посипте корицею

  • Поступово залийте яблука тістом, що залишилося, розрівняйте ложкою

  • Закрийте кришку, встановіть режим «Випікання» на 60 хвилин. Якщо такого режиму в мультиварці немає, увімкніть «Мультиповар» на той же час. Якщо після сигналу про готовність серединка все ж таки сирувата — додайте ще 10-15 хвилин

Раніше ми писали про те, як можна зробити ікру з баклажанів. Рецепт читайте у новині.

Військовий експерт Іван Тимочко назвав сценарії мобілізації / © ТСН

Читати публікацію повністю →

Наслідки атаки на Львівщину 5 жовтня

Читати публікацію повністю →

Джулія Робертс / © Getty Images

Читати публікацію повністю →

Вчителька / © Credits

Читати публікацію повністю →

Джерело матеріала
loader
loader